Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg minden kutyusnak...

Tényleg minden kutyusnak szülnie kell legalább 1X az életében? Van egy lány mopszunk, családtag.

Figyelt kérdés
Nyáron lesz 2 éves. A szaporításról megoszlanak a vélemények. Egyik oldalon azt javasolják, hogy kell, mert rákos... stb. lehet. A másik oldalon pedig a tenyésztők prüszkölnek a "szaporítókra". Pedig nem hinném, hogy mindenki szándékosan okoz nekik problémát, csupán nem tudjuk mi a jó a pajtásunknak. Ivartalanításról szó sem lehet!
2011. febr. 17. 20:09
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Húúúú! Darázsfészekbe nyúltam?

Most engem hülyéztek, vagy egymást?

Semmi pénzért nem csonkoltatnám a kutyánkat!

Azt hittem értelmes válaszokat kapok, (Tisztelet a kivételnek!) de inkább csak letámadtatok.

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám, mindenkinek további szép napot kívánok!

2011. febr. 20. 20:45
 32/40 anonim ***** válasza:

Csonkoltatás?Miről beszélsz?

Ugyan magyarázd már el észérvekkel,miért rossz az ivartalanítás!

Sokkal rosszabb az,nagyobb állatkínzás,hogy olyan fajtákat tenyésztenek,mint pl.a mopsz a rövid orrával és a légzési problémáival.

2011. febr. 20. 22:46
 33/40 anonim ***** válasza:
Neked az agyad csonka...
2011. febr. 22. 11:30
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

A mopsz mint fajta életképtelen,mi a fenének szaporítanád 0 tudással?

10000 mopsz genetikai állományát vizsgálták a világ különböző részein,és olyan fokú egyezést találtak,mintha 50 példány lenne.

2011. febr. 22. 16:00
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
A mopszot egyáltalán nem kell leszólni mert szerintem a legaranyosabb kutya és nagyon édi! Nekem már nagyon sok mopszom volt és átlagba 13 évig éltek!! Úgyhogy ne okoskodjanak akik nem értenek hozzájuk!!
2011. febr. 25. 19:38
 36/40 anonim ***** válasza:

Én meg nagyon sokat ismertem,akik 6-8 éves korukban meghaltak öröklött problémák miatt.

Mint fajta tényleg életképtelen.

2011. febr. 25. 20:01
 37/40 Tyler913 ***** válasza:
82%

Kedves Kerdezo!

Nem Teged hulyeztek,hanem azokat az embereket,akik 0 tudassal,0 hozzaertessel osztjak az eszt arrol,hogy nyugodtan ellesd a kutyadat.

A tobbiek turhetoen,eszervekkel magyaraztak el,hogy a kutyanak nem kell szulnie,nem jo neki,nem eloz meg semmilyen betegseget,es ezt nem csak a tenyesztok allitjak,hanem azok az emberek,akik a szabadidejuket es penzuket nem kimelve a menhelyeken ill. fajtamentoknel foglalkoznak azokkal a kidobott kutyusokkal, akik az ilyen "egyszer szulnie kell" mentalitas miatt szulettek meg,es remeny sincs ra,hogy valaha gazdajuk legyen.

A velemenyek megoszlanak,az egyik fel ert ahhoz,amirol beszel,a masik nem.Te dontod el,kinek hiszel,de kerlek,gondold vegig logikusan.Es ha az itt forumozoknak nem hiszel,egyszeruen olvasd el a Magyar Allatorvosi Kamara allasfoglalasat.Ha az o velemenyukben nem bizol,akkor kieben?

Azert javasoltak tobben,hogy ivartalanitsd a kutyad,mert azzal valoban megelozhetsz egy csomo betegseget,mig az elletessel nem.A kutyad lelkeben nem okoz torest az,hogy o mar nem ivaros,nem jar semmilyen hatrannyal,ha nem hiszed,csak nezz szet ugyanezen a forumon az "ivartalanitas" keresoszo segitsegevel!Ha nem akarod,hogy szaporodjon (marpedig miert akarnad?) akkor nincs ertelme,hogy ivaros maradjon.Neki is,Neked is jobb lenne a mutet.Mitol lenne ez csonkolas?Nem ertem.

2011. febr. 26. 17:18
 38/40 A kérdező kommentje:

Köszi!

Végre valaki, aki nem támad.

Elolvastam, sőt a többi linket is megnéztem.

Még nem tudom...

Mindenesetre elmegyek a dokinkhoz, megbeszélem vele is.

Nem gondoltam, hogy ilyen lavinát indítok el, hogy ennyi gyűlölködő ember van. Ha belém nem tudnak rúgni, akkor a kutyám fajtáját szólják le.

Köszönöm, a Te leveled jól esett!!!

Sok sikert!!!

2011. febr. 27. 19:24
 39/40 anonim ***** válasza:

Senki nem szólta meg a kutyád fajtáját,tényeket írtunk le róla.

A februári kutyás újságban pl.pont a mopszot hozzák fel negatív példaként az agyonszaporított fajtákra.

A Crufts-botrányban is pont a mopsz volt az egyik fajta.Tudod,mikor a brit tévé bemutatta az önállóan életképtelen fajták szaporítását.

Mivel ennyire érzékeny fajta,kérlek ne ellesd a kutyád,hagyd a tenyésztést a valóban hozzáértő tenyésztőkre.

2011. febr. 27. 19:50
 40/40 Tyler913 ***** válasza:

Tegnap 17:18-as vagyok.

Orulok,hogy atgondoltad,amit irtam.Sok allatvedo van,akik neha tul eros hangot utnek meg,de ez nem a hozzad hasonlo gazdik ellen iranyul,akik kerdeznek,tajekozodnak,mert jot akarnak a kutyaiknak.Ez azok ellen az emberek ellen iranyul,akik jatekszernek tekintik a kutyaik eletet,es nem gondoljak vegig,milyen karokat okozhatnak,hiszen nem csak a kutyadert vagy felelos,hanem az utodaiert es az utodai utodaiert is.Ezert igyekszunk nehanyan minden eronkkel lebeszelni a hozza nem erto embereket a kutyaszaporitasrol.De vannak nagyon buta,nehezfeju allattartok,akiket nem lehet meggyozni,es ez nagyon idegesito,ezert van az,hogy sokszor a joindulatu gazdakat is letamadjak az allatvedok.De alapvetoen jo szandek vezerli oket,hidd el.

A mopsz mas "nyomottorru" fajtakkal egyutt (pl. bulldogfelek) valoban olyan fajta,ami aldozatul esett az ember kiserletezo kedvenek,es igy olyan fajtak jottek letre,amelyek onmagukban,emberi segitseg nelkul nem lennenek kepesek a szaporodasra illetve a puszta eletben maradasra.

Ezert nagyon fontos,hogy az ilyen kenyes fajtak tenyesztesevel tenyleg csak olyanok foglalkozzanak,akik nagyon ertenek hozza.

2011. febr. 27. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!