Tényleg minden kutyusnak szülnie kell legalább 1X az életében? Van egy lány mopszunk, családtag.
Húúúú! Darázsfészekbe nyúltam?
Most engem hülyéztek, vagy egymást?
Semmi pénzért nem csonkoltatnám a kutyánkat!
Azt hittem értelmes válaszokat kapok, (Tisztelet a kivételnek!) de inkább csak letámadtatok.
Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám, mindenkinek további szép napot kívánok!
Csonkoltatás?Miről beszélsz?
Ugyan magyarázd már el észérvekkel,miért rossz az ivartalanítás!
Sokkal rosszabb az,nagyobb állatkínzás,hogy olyan fajtákat tenyésztenek,mint pl.a mopsz a rövid orrával és a légzési problémáival.
A mopsz mint fajta életképtelen,mi a fenének szaporítanád 0 tudással?
10000 mopsz genetikai állományát vizsgálták a világ különböző részein,és olyan fokú egyezést találtak,mintha 50 példány lenne.
Én meg nagyon sokat ismertem,akik 6-8 éves korukban meghaltak öröklött problémák miatt.
Mint fajta tényleg életképtelen.
Kedves Kerdezo!
Nem Teged hulyeztek,hanem azokat az embereket,akik 0 tudassal,0 hozzaertessel osztjak az eszt arrol,hogy nyugodtan ellesd a kutyadat.
A tobbiek turhetoen,eszervekkel magyaraztak el,hogy a kutyanak nem kell szulnie,nem jo neki,nem eloz meg semmilyen betegseget,es ezt nem csak a tenyesztok allitjak,hanem azok az emberek,akik a szabadidejuket es penzuket nem kimelve a menhelyeken ill. fajtamentoknel foglalkoznak azokkal a kidobott kutyusokkal, akik az ilyen "egyszer szulnie kell" mentalitas miatt szulettek meg,es remeny sincs ra,hogy valaha gazdajuk legyen.
A velemenyek megoszlanak,az egyik fel ert ahhoz,amirol beszel,a masik nem.Te dontod el,kinek hiszel,de kerlek,gondold vegig logikusan.Es ha az itt forumozoknak nem hiszel,egyszeruen olvasd el a Magyar Allatorvosi Kamara allasfoglalasat.Ha az o velemenyukben nem bizol,akkor kieben?
Azert javasoltak tobben,hogy ivartalanitsd a kutyad,mert azzal valoban megelozhetsz egy csomo betegseget,mig az elletessel nem.A kutyad lelkeben nem okoz torest az,hogy o mar nem ivaros,nem jar semmilyen hatrannyal,ha nem hiszed,csak nezz szet ugyanezen a forumon az "ivartalanitas" keresoszo segitsegevel!Ha nem akarod,hogy szaporodjon (marpedig miert akarnad?) akkor nincs ertelme,hogy ivaros maradjon.Neki is,Neked is jobb lenne a mutet.Mitol lenne ez csonkolas?Nem ertem.
Köszi!
Végre valaki, aki nem támad.
Elolvastam, sőt a többi linket is megnéztem.
Még nem tudom...
Mindenesetre elmegyek a dokinkhoz, megbeszélem vele is.
Nem gondoltam, hogy ilyen lavinát indítok el, hogy ennyi gyűlölködő ember van. Ha belém nem tudnak rúgni, akkor a kutyám fajtáját szólják le.
Köszönöm, a Te leveled jól esett!!!
Sok sikert!!!
Senki nem szólta meg a kutyád fajtáját,tényeket írtunk le róla.
A februári kutyás újságban pl.pont a mopszot hozzák fel negatív példaként az agyonszaporított fajtákra.
A Crufts-botrányban is pont a mopsz volt az egyik fajta.Tudod,mikor a brit tévé bemutatta az önállóan életképtelen fajták szaporítását.
Mivel ennyire érzékeny fajta,kérlek ne ellesd a kutyád,hagyd a tenyésztést a valóban hozzáértő tenyésztőkre.
Tegnap 17:18-as vagyok.
Orulok,hogy atgondoltad,amit irtam.Sok allatvedo van,akik neha tul eros hangot utnek meg,de ez nem a hozzad hasonlo gazdik ellen iranyul,akik kerdeznek,tajekozodnak,mert jot akarnak a kutyaiknak.Ez azok ellen az emberek ellen iranyul,akik jatekszernek tekintik a kutyaik eletet,es nem gondoljak vegig,milyen karokat okozhatnak,hiszen nem csak a kutyadert vagy felelos,hanem az utodaiert es az utodai utodaiert is.Ezert igyekszunk nehanyan minden eronkkel lebeszelni a hozza nem erto embereket a kutyaszaporitasrol.De vannak nagyon buta,nehezfeju allattartok,akiket nem lehet meggyozni,es ez nagyon idegesito,ezert van az,hogy sokszor a joindulatu gazdakat is letamadjak az allatvedok.De alapvetoen jo szandek vezerli oket,hidd el.
A mopsz mas "nyomottorru" fajtakkal egyutt (pl. bulldogfelek) valoban olyan fajta,ami aldozatul esett az ember kiserletezo kedvenek,es igy olyan fajtak jottek letre,amelyek onmagukban,emberi segitseg nelkul nem lennenek kepesek a szaporodasra illetve a puszta eletben maradasra.
Ezert nagyon fontos,hogy az ilyen kenyes fajtak tenyesztesevel tenyleg csak olyanok foglalkozzanak,akik nagyon ertenek hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!