Tényleg minden kutyusnak szülnie kell legalább 1X az életében? Van egy lány mopszunk, családtag.
Hát ne ivartalaníttasd. Akkor bizony felkészülhetsz az emlő és méhrákra. Kérdezd meg az állatorvost, hogy mennyivel nagyobb a valószínűsége a nem ivartalanított kutyákon.
Amúgy nem kell, hogy kölykei legyenek.
Ha nem ivartalaníttatjátok, akkor sajnos fennáll a veszélye a különböző megbetegedéseknek (pl.: gennyes méhgyulladás, emlődaganat stb.). Ezek ellen a megbetegedések ellen, az ellés nem nyújt védelmet, csak az ivartalanítás.
A következő lehetőségek közül lehet válogatni:
1. Nem ivartalaníttatjátok és vagy beteg lesz, vagy nem. Nem túl felelős döntés.
2. Nem ivartalaníttatjátok és leelletitek. A legrosszabb, amit tehettek, ugyanis amellett hogy az előbb említett betegségeket nem előzitek meg, még lehoztok egy fölösleges almot is, amely állatoknak ki tudja mi lesz a sorsuk...
2. Ivartalaníttatjátok és az ilyen betegségekkel nem lesz gondja, ráadásul még az várható életkora is meghosszabbodhat.
Remélem sikerül jól dönteni!
Attól hogy szül még úgyanúgy rákos lehet...sőt
Ez attól függ melyik kutya mennyire hajlamos rá.De az elég valószínű ha nem lesz ivartalanítva 9-10 éves kora körül valamilyen rákos megbetegedés,méhprobléma jelentkezik majd nála és ez független attól hogy szült-e!!
Egy idős kutyát műteni és kezeltetni nagy rizikó.....
HA szeretitek akkor ivartalanítatjátok.
"Én úgy hallottam hogy igen is kell minimum 1x, hogy tapasztalja milyen "anyának" lenni. Persze nem kell ezt most kötelezően betartani, de a kutyusnak is egy nagy öröm mikor megszületik a kiskutyusa! :) Szerintem ezt az örömöt neki is megkell legalább 1x adni."
Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak játszod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!