Milyen fajta kutya lenne nekem való?
shih-tzu-t kertben??!!
100%osan lakáskutya..
ha nem vágatod le a szőrét,akkor belefagy a hó,tiszta kosz,sár lesz állandóan és minden bele fog menni a szőrébe,ha meg vágatod(oda a gyönyörű külső)megfagy télen..
a shih-tzu egyébként is egy érzékeny fajta,nem bírja hideget.
igen,olvastam,hogy ti télen bent tartjátok,ez így rendben is van..
de állandó kinti tartásra alkalmatlan..
Tibetből származik,de ott a kolostorokban lakott,tehát bent...
a nyári szőrvágásról csak annyit,hogy éppen az a kutya kap könnyebben napszúrást,illetve az ég hólyagosra amelyiknek vágják a szőrét.
a szőr nyáron védi a kutyát nap sugaraitól,tehát szigetel,és az altta lévő levegő keringve hűti a kutyát.
a kutya testén egyébként nincsenek izzadságmirigyek,ezért a nyírás esetén a hőkisugárzás nem fokozódik.tehát nem javasolt lenyírni.
ezt még a kutyakozmetikus tankönyvben is leírják,aki hosszú szőrben tart kutyát az tudja..
nekem hosszú szőrben lévő havanesem van,még sosem volt vágva a szőre és nyáron alig liheg,míg a lekopaszított fajtatársai majd megdöglenek a melegtől..
shih-tzu-s:
ismerem a fajtát,a szőr kérdésről szívesen beszélgetek emailben,de ne itt OFF-oljunk!
megadom a mail címem,szívesen segítek szőr kérdésekben is,itthon kozmetikázom a havanesemet is,úgyhogy van egy kis tapasztalatom.
email: kovacs.piroska47@freemail.hu
Sok hasznos választ is kaptál. Én azonban azt javaslom, hogy mielőtt választásra kerül a sor olvass el néhány kutyás könyvet. Ott vannak leírva abszolut igazságok. Mentes a leírás a szubjektivizmustól, saját kutyások erre teljesen ritkán képesek. Szakemberek írják a könyveket. Bármikor újból elolvashatod azt ami nem elég világos, és még a monitor sem árt a szemeidnek.
A vizslához annyit, hogy én abszolute nem javaslom kinti tartásra, és a macskákkal közös garázsban sem,mert ez csak akkor jönne be, ha kölyökként szoknák meg egymást. Más: a vizsla napi mozgás igénye a legnagyobb.
A beagle-től makacsabb kutyát még nem imertem meg, sem én sem a barátom. Időnként elkóborolt, erre már más is utalt. Csakúgy mint a rövid szőrére.
A német juhászt javaslom, ez egy univerzális kutya, magas IQ-val, és ha mindig kinnt van, azt szereti a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!