Vizslát vagy a Beagle-t választanál? És miért?
Beagle-t. A vizslákkal motanában elég nehéz, mert népszerű kutyák lettek. Népszerűek ergo 'tömeggyártani' kell őket, ezért tele van az állomány selejtes egyedekkel, akiknek nem ritkán vannak epilepsziás rohamaik nagy korukban... Lehet, hogy épp egy egészségeset fognál ki, de szerintem ne kockáztass.
A Beagle tündéri, okos, édes, és könnyen tanítható. Imádom a vizslákat, de a betegsége miatt lemondtam arról, hogy vizslám legyen... inkább akarok egy magyar agarat...
Persze amit írtam csak a magyar vizslákra vonatkozott, a német vizslákra nem... azok is édes kutyák..
Utolsó vagyok. Elfelejtettem mondani, hogy az első utad a menhelyhez vezessen, eszméletlenül édes, kedves, szerető kutyusok vannak ott.
Sajnos az én fajtisztámnak már csak pár éve van hátra, de a következő kutyánk tuti menhelyből lesz...nagyon hálásak és hűségesek a menhelyi kutyák. (És természetesen nem kerülnek pénzbe, van ahol be is oltják, chip-et is kapnak.)
ajánlom figyelmedbe:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__154808-milyen..
Egyik hozzászóló nagyon jól megfogalmazta, hogy első kutyának nem ajánlott a beagle, mert bizony konok és önfejű, és kemény kéz kell hozzá.
Félreértés ne essen, nem a beagle ellen vagyok (pláne, hogy nekem is beagle-m van).. Csak annyi, hogy én elég sokat szenvedek vele nevelés terén..
Tündéri, gyönyörű, meg minden, de sztem nehezen tanítható. Olyan értelembe, hogy ha szagot fog, akkor kiabálhatok neki, fejre állhatok vagy bármi, de akkor oda se bagózik rám. Utcára ki se merem engedi póráz nélkül.. mert rohan, amerre lát..
Nekem (illetve családnak) pl. volt tacskóm, kuvaszom, keverék, rottweilerem, de az összessel együttvéve nem szenvedtem ennyit nevelés terén, mint ezzel a kis "Kajla Janival".. Bár lehet, hogy csak én fogtam ki ilyen nagyon "ördögi" példányt.. :D
Egyiket sem.
A kérdés milyen célra kell a kutya, hol fogod tartani, és mennyi időd lesz rá.
Ha mindenképpen e kettőből kell választani vizslát, mert a másik a világ legkonokabb kutyája, lásd még itt leírva másutt is részletesen, általam is.
BEAGLE van 2 meseszép Beagle kutyám és egyszerűen imádnivalóak:D Én ahogy megláttam őket beléjük szerettem:D
az a nézés:D meg egyszerűen annyira jámbor és jólelkű kutya hogy az valami hihetetlen:)
Nekem egy Beagle kutyu minden álmom!!!:) Legédesebb!:)
Vizsla is aranyis, de a Beaglen több fogni való van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!