Vizslát lehet kennelben tartani télen is?
Egy vizslás oldalon azt olvastam, hogy télen be kell vinni. Kérdésem, hogy mennyire kell ezt betartani? A kennel a garázs mellett van, szélvédett helyen, és azon belül is van kutyaházikó. Ez így elég lehet?
Köszönöm!
előző vagyok
* nem lesz semmi baja
Sosem fogom elfelejteni,hogy egyszer télen,éjjel, hazafelé mentem,és egy éjjelnappali bolt elé ki volt kötve egy vizsla. Csak pár perce lehetett ott, de annyira fázott,hogy szinte pattogott a földön. Nekem dogkeverékem volt,és bizony őt is be kellett engedni,hiába volt borjúméret.
Meg nyilván nem fog fagyni, de szerintem be kéne vinni.
Az udvaron szaladgálás édeskevés egy vizslának, pláne ha gyakran kell kennelben is lennie. Ismerek olyan vizslát, akin 2-4 órát fut ló mellett, és mikor hazaér az első dolga odahozni a labdáját, hogy dobáld még kicsit levezetésnek.
Ha nincs rendszeresen sétáltatva,és be sem akarjátok engedni, akkor minek nektek kutya? Kerti dísznek?
Ismertem Rotweilert aki megfagyott a jól szigetelt kutyaháztban télen. A családom masztiffja is bent van novembertől márciusig éjjel, mert bizony volt, hogy jégvirágot láttunk az orrlyukában.
A kutyának az ember mellett van a helye, pláne egy ennyire embercentrikus kutyának, mint a vizsla. A kutya falka állat, csapatban él, csapatban aktív. A kutya nem szaladgál egyedül a kertben, maximum ha nagyon-nagyon tele van energiával, mert a gazdái szarnak rá, de akkor sem szaladgálni fog, nehogy azt hidd. Minden bogarat megugat, minden növényt kiás, rájön hogy juthat át a kerítésen, stb.
Válassz valami hatalmas bundájú önálló territoriális viselkedési kutyát,ha ilyen körülmények közé mindenképp kutyát akarsz. Nagy szörű, közép-kelet Európai, ázsiai juhászkutyák bírják ezt a fajta ridegtartást, csakhát őket meg nem olyan könnyű kezelni.
Napi minimum 1 óra séta kerítésen kívül, a gazdával, és télen éjjelre az előszobáig beengedni legalább. Ezeket minimum illene teljesíteni, ha nem kínozni, hanem tartani szeretnél vizslát.
Dehogyisnem! Nem láttál még régi festményeket? Minden nemes, vadász bent tartja a nagy becsben tartott vadásztársát egy báránybőrön a kandalló előtt.
Nem gondolod, hogy azt az állatot, aki segít a legfinomabb falatokat a tányérra juttatni, csak úgy kicsapták a kert végébe?!
Hatalmas becsben tartják és tartották őket mindig is a vadászok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!