Altatás, vagy nem altatás?
Nagyon öreg a kutyám. 13 éves, kistestű keverék. Pár napja alig eszik, alig járkál, csak iszik. Az állatorvos azt mondta a kora miatt. Vagyis lassan eljön az ideje. Rákérdeztem az altatásra, azt mondta, akkor érdemes, mikor, már vagy két napja nem is járkál...
Na, ma volt az első olyan nap, amikor alig járkált. Annyit, hogy mindig odafeküdt, ahol süt a nap. Már az életemet kisírtam, de nem tudom mit tegyek. Sajnálom nézni, sajnálom elaltatni. Olyan ártatalanul néz rám, látszik, hogy nem érzi jól magát. Fekszik, csóvál, vagy kettőt. Hiába hívom nem jön. Nem tudom mi lesz velem. Van még kutyám, de 9 éves voltam mikor Őt kaptam, nagyon a szívemhez nőtt, nagyon szeretem.
Hát, most látom ezt a szemében. Holnap, ha ugyanígy lesz, kihívom az állatorvost, és kikérem a véleményét.
Ha nem altatom el, akkor hagyom szenvedni, ezért okolom magam, ha elaltattatom, akkor úgy érzem magam, mint egy gyilkos. Ha rágondolok a kutyusra, zokogok.
Köszööm a válaszokat.
első vagyok.
Az én állatorvosom úgy altatta el a cicámat, azt mondta számára ez így tisztességes.
Hogy elaltatta, mintha sima műtéthez altatná el, és mikor teljesen elaludt, akkor kapta azt, amitől végleg elalszik. Esetleg kérhetnéd tőle, hogy így csinálja..
Az én kutyusomat 2 honapja kellett elaltatni,szintés kistestű és 14 éves volt.
2-3 napig nem evett,utána következő nap már inni sem és felállni sem tudott. Az én állatorvosom azt mondta,ha egy ilyen öreg kutya nem bír felállni enni és inni sem napok óta,akkor még maximum 1-2 nap és meghal. Az enyém is élt meg rossz napokat,de járni mindig tudott...
És kivizsgálta a doki vagy ezt csak úgy ránézésre és némi áttapogatás után mondta? Nem lehet, hogy valami baja van? Öreg már a kutyusod, az biztos, de nem biztos, hogy ez az ok.
Nekem sok rossz tapasztalatom volt már orvosokkal, alig nézték meg a kutyát, szinte csukott szemmel rámondták, hogy ez és ez a baja. De jó párszor nem hagyott nyugodni, hogy meg sem nézték rendesen és mikor elmentem másik orvoshoz, aki rendesen megvizsgálta, vettek vért, kiderült, hogy egész más baj van, mint a másik orvos szerint.
Én nem feltétlenül adnám fel a helyedben, persze, ha már tényleg itt a vég neki és nem lehet mit csinálni vele és szenved, akkor jobb elengedni. De amíg nem szenved, "csak" öreg, addig én nem küldeném el az örök vadászmezőkre.
Kistestű kutyának egyáltalán nem magas kor a tizenhárom év.
Az előző kuttyunk szetter keverék volt, közepesen nagy és tizenhét évesen ment át a szivárványhídon. Akkor is betegség miatt és nem a kora miatt.
Szerintem vidd másik orvoshoz, mert valami baja lehet. Az öregségtől még lehet gyógykezelni, ami gyógyítható.
Ne sirasd még, szerintem még van ideje bőven, ha helyesen diagnosztizálták!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!