Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlanátok?

Milyen kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Kertes ikerházban lakunk,a kertünk közepes méretű. Nyáron szeretnék egy kiskutyát idehozni. Anyuék nem engedik, hogy bent tartsam, és mivel az udvarunk nem nagy, olyan kutya kéne, aki viszonylag kistestű (tacskó, beagle) és nem szobakutya, azaz télen a kutyaházban meg tudjon maradni. Milyen fajtákat ajánlanátok?
2011. febr. 6. 12:36
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:

Ez attól függ hogy első kutya-e, szeretnél vele nap mint nap futni, hosszas sétákra, túrákra menni. Ha ezt eldöntötted, tudok javasolni.

Amúgy még azt ajánlanám, hogy menhelyről fogadj örökbe egy közepes termetű kutyust. Nagyon hűségesek, és életet mentenél!

2011. febr. 6. 12:43
 2/64 anonim válasza:
Nekunk is ilyenek voltak a korulmenyek,es nalunk egy cocker spanel viga megelt.
2011. febr. 6. 12:44
 3/64 anonim válasza:
*vigan
2011. febr. 6. 12:44
 4/64 A kérdező kommentje:
Az első kutyám lenne, és szerintem nagyon lelkes gazdija lennék neki. :-) Menhellyel csak az a problémám, hogy olvastam, hogy olyan mintha nem is a te kutyád lenne, mert kijárnak ellenőrizni és el is vehetik tőled :/ ez igaz?
2011. febr. 6. 12:46
 5/64 anonim ***** válasza:

Én ilyet még nem hallottam.

Szerintem csak akkor vehetik el tőled(ha tényleg van ilyen törvény..?), ha rossz körülmények között tartod...De gondolom nem bánnál vele rosszúl. Anélkül nem vehetik el.

2011. febr. 6. 12:49
 6/64 anonim ***** válasza:

ma 12:44-nek gratulálok...ilyen körülményekhez spani....kintre, hát gondolom, milyen kutya volt. Egy embercentrikus kutyát kitenni...

Tényleg van ilyen, pl a spániel fajtamentők is elviszik a kutyát, ha tőlük vitted, és nem megfelelően tartod. Viszont egy olyan menhelynél, ahol mindig tele vannak nincs ilyen. Meg kell látogatni 1*2* a kutyust, és viheted haza. Én is ezt ajánlanám.

2011. febr. 6. 13:40
 7/64 anonim ***** válasza:
9%
Én meg sose fogadnák örökbe kutyát, mert nekem mindig olyan kell amlyiket tudom ,hogy én neveltem fel velem volt kiskorába is ..:S És tudom h milyen az idegrendszere mert menhelyeken áltba korcsok vannak amik kiszámithatatlanok .. Nemtudommiért kell ennyire mindenkibe beletumkolni a menhelyes dögöket amelyikek általába nem is szépek ... Mert nekem most bullterierem van de nem mennékbe egy menhelyre se be h vmi korcs bullterier keveréket kihozzak ...
2011. febr. 6. 13:46
 8/64 .Yuuki válasza:
100%

Hát igen, ebből egy kicsi igaz. Tényleg kijárnak ellenőrizni, de nem gyakran. egy évben maximum egyszer, ha kijutnak. Gondolj bele, kb 200-300 kutyát kiadnak egy évben, biztos hogy nem elsősorban téged fognak ellenőrizni. Ennyi kutyára nincs idejük a menhelyi munkálatok mellett. Egyébként igen, elvehetik, de csak akkor, ha pl. 1méteres láncon tartod kikötve, 3éve nem járt a kutya utcán meg állatorvosnál, ellepik a bolhák, stb...szóval csekéj az esélye, hogy visszaveszik. Nekünk is volt menhelyi kutyánk, 10évig élt velünk és egyszer sem ellenőrizték, pedig mondták hogy fogják. :)

Nyugodtan válassz menhelyről egy társat. :D Mond el a dolgozóknak az igényeidet, hogy mennyit mozognál a kutyával, kint lenne, nyugodt vagy pörgős természetű kutyát szeretnél, és ők segítenek kiválasztani neked a megfelelelőt, ami illik a személyiségedhez. Amúgy azt ajánlom, hogy örökbefogadás előtt menj ki a menhelyre több alkalommal, és vidd ki sétálni a kutyát ami tetszik. Így több kutyát is kivihetsz, ezáltal ismerkedhetsz velük, és amelyikhez a legjobban kötődsz, elhozhatod. Ez neked is és a kutyának is jó, hisz az új otthonában, ahol minden új neki lesz egy támasza: te. :)

Segíts egy menhelyi kutyuson, megérdemlik!

2011. febr. 6. 14:01
 9/64 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Kapnál egy kutyát a menhelyről és nem szeretnéd csak mert "csúnya" meg keverék? Bekakálok... hogy létezhetnek ilyen emberek. Azt kívánom neked, hogy a további életedet egy árvaházban töltsd le, ott is pusztulj el, mert senki nem akar onnan egy ilyen csúnya gyereket.
2011. febr. 6. 14:03
 10/64 anonim ***** válasza:
Bocsánat, utolsó előtti :)
2011. febr. 6. 14:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!