Milyen kutyát ajánlanátok nekem majd?
Sziasztok! Bár még csak 14 vagyok, de érettségi után le fogok költözni nagyim házához. Egy szép, nagy kertesház. És a kérdés, hogy milyen kutyát tartsak, a következő kritériumok alapján. Jó lenne, ha esetleg személyes tapasztalatokkal is indokolnátok, nemcsak az általános fajtaleírás alapján. Tehát:
-Lány vagyok ugyan, de határozott és magabiztos. Keményebb kezű.
-Nagyon szeretem a határozott, magabiztosságot sugárzó megjelenést.
-Legyen egyéniség. Nem egy minta kutya ami mindent hoppra megcsinál, legyen kicsit makacs, hogy meg kelljen küzdeni azért, hogy sikereket érjünk el, de semmiképp sem buta.
-Lehetőleg munkára használható eb (ŐV, Obedience, esetleg agility).
-Középnagy/Nagy testű kutya.
-Szeretem a nagy, maciszerű kutyákat, nagyon bejönnek a bull típusú kutyák is (sajnos amstaffom nem lehet, már 3-at is megmérgeztek ott a faluba, mert pitbullnak nézték).
Nagyjából ezek. Még mellékesen a szőrgondozás nekem nem számít, ha kell naponta 3 órát fésülgetem, ha kell néha áttörlöm egy nedves rongyal. Viszont a rasztás szőr nem nagyon jön be, úgyhogy a komondor nem jöhet szóba. Köszi a válaszokat!
berni pásztor vagy pedig a moszkvai őrkutya
mind a 2 nagytestű a moszkvai őrkutya őrző védő.
mind a 2vel van saját tapasztalatom.talán a moszkvai őrkutyával egy kicsivel többet foglalkozni,mint szőrével mint a tanításával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!