Megmernétek ezt? Kutya-kisgyerek
2 amstaffom van, és bár tudom róluk,hogy imádják a gyerekeket,de akkorsem hagynám hogy a gyerek üvöltözzön a kutya körül,rángassa stb...ittvan egy dobermannos videó..a kedves szlő ezt hogygondolta?a játék elején a kutya majdnem odakap a gyereknek...Imádom a kutyáimat,de ezt nem merném megcsinálni amit egyes szülők...de még egy tacskóval se, nemhogy egy amstaffal vagy dobermannal...ti otthon engeditek őket így játszani?
http://www.youtube.com/watch?v=9dv5HvZ1pcs&feature=related
én semmi rosszat nem látok, a kutya játszik a babával, és mindkettő boldog, mindkettő élvezi!
persze ehhez kell egy jól szocializált, jól nevelt kutya, meg egy értelmesebb gazdi, aki nem a kert végébe kicsapva, vagy láncon tartja a kutyát, hanem foglalkozik vele..
Az első amit belinkeltél ott a kutya játszani hívta a gyereket aki láthatóan vevő volt rá. Az ugatás annak szól, h "dobd már el, dobd már el, játsszál már, add ide" és nem agresszió volt.
A második videón a kutya a gyereket védte. Az már más kérdés, h ha az aki föl akarta venni az apja volt a gyereknek és arra morgott a kutya az már necces. De a gyerek teljes biztonságban volt.
Ha nem bízol a kutyádban - főleg azok mellett amit leírsz, h iskolázott, engedelmes képzett stb) - az számomra kicsit fura. Én ismerem a kutyámat, ismerem a reakcióit. Amit tudok nem szeret v rosszul reagálhat akkor olyan szituációba nem viszem. Ennyi.
Ez a Rotweileres tényleg durván néz ki, de ez meg egy magasan képzett örző-védő kutya, aki nekem nagyon úgy tűnik, hogy parancsra morog, és nem a gyerekre, hanem az emberre, aki hozzá próbáál nyúlni a gyerekhez, tehát a gyerek védelme (is) a feladata. Mondjuk ez már eggyel neccesebb, de csak ismeri a kutyáját a gazdi. Ilyenekkel én már nem játszanék az biztos, de nyilván a gyerekét félti annyira, hogy tudja mit csinál.
Egyik esetben sem a láncos komondort zaklatja a gyerek.
" hogy a kisbaba elkezd visítva futni a lakásban, hirtelen elesik, a kutyánál bekapcsol a zsákmányösztön..."
Ilyen előfordulhat, bár szerintem ez is sokkal inkább képzetlen kutyáknál, akik nem rohangálhatnak zsákmánnyal meg a többi kutyával a parkban, meg ilyenek. Mindkettő ÖV fajta, tehát feltehető akár az is, hogy ÖV-znek velük, annak pedig azért kell adnia egy olyan zsákmányösztön kifáradást, ami után már kordában tartható a zsákmányösztön.
De ha meg a gyerek sikítva rohangálna a lakásban (nem tudom, nincs gyerekem) és tudnám a kutyámról, hogy mondjuk éles hangokra, esetleg puffanásokra hülyén reagálhat, akkor addig a helyére küldeném. Vagy direkt tréningezném rá, és közömbösíteném az ilyen ingerekre, elvégre a gyerekek kérésre nagyon szívesen rohangálnak és ordítanak, a kutyának meg addig tudom terelni a figyelmét, és jutalmazni, nem?
Most én csak találgatok, de ennyi idős koromban én egy német dog nyakában csüngtem büntetlenül, meg az arcbőrébe kapaszkodtam.
Ha egy kutya a helyén van a rangsorban, akkor eleve elvileg vigyáz az alfa kölykére, és óvatos vele, nemde?
Én nem engedném. A dobi véletlenül is mellényúlhat a játéknak. Mellesleg ne rágcsálja azt a játékot, amit a kisgyerek is rágcsál.
A roti meg egyenesen félelmetes. Ha a gazdit megmorogja, a gyereket sem bíznám rá.
Az első videóval semmi gond.
A Dobi még ott is hagyja a játékot a gyereknek több esetben.
Neki adja.
A gyerekkel simán játszik.
A második videón az látszik, hogy az apuka kissé hergeli a kutyát.
Szerintem az a célja vele, hogy a gyereket őriztesse.
Lehet látni, hogy a krapek direkt bizonytalanul nyúlkál.
Ez csak a videó kedvéért van így lejátszva.
Ha mégsem így volna ahogy leírtam,(de azt nem hinném)akkor az apuka hülye.
Az őrzővédőnél is meg van az a taktika, hogy a segéd eljátssza a bizonytalant, és úgy tesz mintha félne.
Ugyanez látszik a videón is.
Lehet, hogy nem is a gyerek apja az aki hergeli a szukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!