3éves nyugodt kisgyerek mellé spániel? Vannak tapasztalatok kicsi gyerek és spániel kapcsolatról? Engem mindenki riogat, hogy így meg úgy nem való gyerek mellé
én meg olyan kutya mellett nőttem fel,ami mellett a kutyakönyvekben mindig ott van,hogy harapós...egyszerse harapott meg,nagyon aranyos volt:D
tehát ez egyénfüggő,nem minden harapós kutya harapós,és nem minden nyugodt kutya nyugodt! alaposan nézz körül a spánielek között,ne csak képről válassz,nézd meg melyik érint meg igazán,melyiket szereted a legjobban,az a spániel lesz a legjobb választás:D
Nekünk is spánielünk volt gyerekkoromban:)
Semmi gond nincs vele, szerintem egy picit buta (bár azt mondják csak makacs, nem buta). A mienk pl. beszaladt az udvarról a szoba közepére pisilni. Nagyon sok idő volt mire tanítani lehetett, de imádtam. A fülére nagyon vigyázni kell.
Spánielt csak jó helyről vegyél(tenyésztőtől, törzskönyvvel, szerződéssel), mert ezek az olcsó, szaporított egyedek különösen hajlamosak az ideggyengeségre, epilepsziára, ami egy kisgyerekre nézve nagyon veszélyes lehet.
Itt van pár jó kennel, válassz egyet, látogasd meg a kutyákat, érdeklődj az almokról, fajtáról:
Ha nem akarsz most azzonnal , gyere ki a fajtamentés egyik bemutatkozó napjára a Lury házba a Zoodomban szoktunk spanis napot tartani ott ismerkedhetsz is spanikkal és spanis anyukákkal is.
Én kicsi gyerek mellé nem vennék kölyköt inkább örökbefogadnék egy nyugodt, kiegyensúlyozott felnőtet aki már nem rág szét mindent és nem versenyez a gyerekkel a játékaiért és azt is megérti ha leeseik valami akkor nem neki kell elsőnek odaérni :-) de ha kihozod a picúrt akkor láthatod azt is ő kit választana és hidd el a gyerekek ösztönösen a fentebb leírt kutyákat nézik ki aki tűri ha simogatják és lassan nyugodtan közelítenek a picihez a zsizsegő kölykök elől mindg fel kell kapni őket.
a spanielmentes.hu oldalon vagy a [link] linket találsz infot illetve "spanibolodokat". Sok sikert
Marcsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!