Egyes emberek miért nem tudják elviselni a szőrt?
Vannak olyan emberek aki azért nem engedik be a kutyát macskát, mert szőrös. Ezt nem tudom megérteni, mert az emberek is szőrösek. Attól nem undorodik? ( főleg mikor a kenyértől kezdve bármelyik pékáruba van hogy hajszálat vagy szőrt lehet kibányászni )
Az oké rendben van ahol baba van, ott tisztán kell tartani a lakást, és félteni a baciktól a gyerkőcöt.
Na de ahol nincs, és akkor ezzel jönnek, hogy szőrös?
Nem tudom te hogy vagy ezzel, de nagyon sokan allergiásak a szőrre. Mint pl. a párom és én.
Anyósom idehozott egy kiskutyát a lakásba. Nagyon szeretjük meg minden, de amikor párom asztmarohamot kap, rajtam meg a héten 5x jön ki az ekcéma, hát...
Ráadásul ki kellett tiltanunk a szobából, mert ha naponta 3x felporszívóztam, akkor is csupa szőr volt tőle az összes szőnyegünk.
A ruháinkról meg ne is beszéljünk, mostanában már nem is merek feketében kimenni (fehér a kis vakarcs)
Jó, azért az más, hogy az ember szőrös...Nem hullik a szőre és nem vedlik, mint egy kutya.
Nálunk két kutya van a házban, azért mert szeretem, ha a közelemben vannak, de azért azt hozzáteszem, hogy ennek meg is van az ára és néha igencsak bosszús vagyok a kutyaszőr miatt. A kimenős ruháim is szőrösek lesznek, pedig nem ugyanott tárolom a ruhákat, mint ahol a kutyák vannak. A szőnyegből is alig győzöm kiszedni.
Ha állat van a házban, bármennyit takaríthatsz, soha nem lesz 100%-os tisztaság. Úgyhogy meg tudom érteni azokat is, akik nem engedik be a kutyát, macskát.
Na jó én azt értem ha valaki beteg meg ilyesmi, én inkább azt nem értem, hogy miben külömbözik az állatok szőre, mint az emberé.
Az ember nem emlős? Az embernek nem hullik a haja, nem hullajtja a karon lábon, vagy a kuki szőröket?
( egy ember után nézzétek meg a kádat, mielött kiöblíti maga után )
Jó az én ruhim is szőrösek lesznek, igaz velük dolgozok és bent vannak otthon is, de ha olyan helyre megyek akkor előveszem a ruhatisztítót ami leszedi a szőröket.
Na de szerinted ugyanúgy hullik egy ember szőre mint egy állaté? Ezt te sem gondolhatod komolyan... Amúgy sok ember, köztük én is szőrtelenítem magamat, a hajamat pedig összefogom itthon. Mellesleg az emberek jó esetben mindennap fürdenek, míg egy kutya nem.
És nem mindenből lehet kiszedni teljesen a kutyaszőrt, anyagfüggő.
Igen igaz, hogy egy normál ember minden nap fürdik.
Ám az ember se tudja teljesen leszőrteleníteni magát.
Én csak azt nem értem mi a külömbség szőr és szőr között?
Mert van olyan aki ha ránéz egy kutyára, undorral fordul el, hogy ,,pfúj szőrös". Ám amikor a haját éppen a levesből halássza ki az nem gusztustalan.
Máshoz nem tudom hasonlítani. És nem értem meg azokat az embereket, aki csak az miatt nem engedik még magukhoz közel se a kutyát.
Én nem azt mondom hogy jajj most mindenki engedje be a lakásába. ( amúgy nálunk is bent vannak a manyekok )
Csak pont azok mondják akik a saját piszkuktól nem undorodnak.
Bár lehet azért mert a saját nagy dolgom kevésbé büdi mint a másé. :-D
Amerikában érdekes az a jellemző, hogy a kutyájukat bent tartják. Vagyis bent is és kint is egyaránt. Szabad bejárásuk van a házba is.
Ott nem okoz gondot a kutyaszőr, pedig ott is ugyanúgy takarítanak.
Odáig rendben van, hogy valaki allergiás, de azért mert undorodik tőle azt nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!