Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyagyilkosságért büntetnek?

A kutyagyilkosságért büntetnek?

Figyelt kérdés
Ha valaki megöl egy (kóbor v. saját) kutyát oly módon, hogy az az eljárás módjától nem szenved semennyire (nem kínozza, nem üti-veri, folytogatja), az ilyen tettnek van-e büntetőjogi következménye?
2011. jan. 30. 17:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy nem tervezett alom esetén, ha nem kellenek senkinek a kutyák, menhelyre meg nem akarják beadni, büntetnek-e az elpusztításukért. Nem büntetnek!
2011. jan. 31. 13:26
 12/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem büntetnek. De ha egy nagyon jó ügyvéd képviseli a vádat, akkor lehet, hogy természetkárosításért kapsz egy kis pénzbüntetést, vagy kártérítésre köteleznek. A kínzás már egy másik kategória.
2011. febr. 1. 14:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném kérni a moderátorokat, hogy ne támogassák már a bűncselekményre (állatkínzásra) írányuló kérdéseket és töröljék azokat.

Egyénként: igen, bűncslekemény. Az hogy ebben az országban senki nem tartja be a törvény (és senki nem tartatja be) az meg egy más dolog.

2011. febr. 5. 08:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Hogyne büntetnék?!!!!!!!!!!! Mindegy, hogy kölyök vagy felnőtt kutyáról van szó büntetik, csak nem elégé.

Egyébként a nomális állatorvos sem altat el egészséges kutyát.

2011. febr. 5. 09:09
 15/19 anonim ***** válasza:

13:26: Ha egy csecsemőt ölsz meg akkor ez nem számít őlésnek?

Persze, hogy büntetnek, nem is értem, hogy jut v.kinek ilyen eszébe, kismillió kutyamenhely van ahova be lehet adni egy kutyát, vagy szólni, hogy kóbór kutya van és ez téged zavar.

Egyébként, hogy akarod megölni kínzás nélkül??? Talán van altató szered? Már magában az si büntetendő,ha csak van!

2011. febr. 5. 09:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Sajnos, az állatvédelmi törvény úgy szól, hogy csak a kínzásért jár bünti (ha jár)

Aki viszonylag gyorsan öl állatot, (mondjuk lelövi) az csak "rongálás" vétségét követte el, amiért gyakorlatilag semmi nem jár.

[link]

2011. febr. 5. 10:03
 17/19 anonim ***** válasza:

Állatvédelmi törvény 31. paragrafus:

(1) Az állat életének kioltása - a kártevő rágcsálókat és élősködőket kivéve - kizárólag azonnali tudatvesztést okozó előzetes kábítás után, és csak azonnali életvesztéssel járó módszerrel történhet.

(2) Az állat életének kioltása - házi szárnyasokat, galambot, nyulat és halat kivéve - kizárólag állatorvos, vagy az ehhez szükséges szakismerettel és gyakorlattal rendelkező személy (hentes, mészáros, böllér stb.) végezheti.

Az más kérdés, h a napi jogi gyakorlatban milyen büntetési tételeket alkalmaznak.

Így a válasz a kérdésre: igen büntetik, amennyiben nem vagy állatorvos.

2011. febr. 5. 11:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Büntetik tapasztalatból tudom.

Haverom egyszer megölte a saját kutyáját aztán meg az enyémet is meg akarta de nem hagytam.Mondtam ez igy nem mehet ahogy azt ő elgondolja,megmonstam az egyik rendőr ismerősömnek,ő elmondta.2 nappal később jön hogy 40 vagy 50000 ezer forintra bünették(a pontos összegre nem emlékszem) állatgyilkosság miatt.Szóval büntetnek

2011. febr. 5. 15:39
 19/19 anonim ***** válasza:

15:39

Az igen, jó haver... De miért csinálta?

2011. febr. 5. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!