Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig kell beadatni a kutyát...

Meddig kell beadatni a kutyát veszetség ellen? Ha most viszem el már büntetnek?

Figyelt kérdés

Nem voltam itthon (külföldön voltam) és megkértem a szüleimet,hogy amíg nem leszek otthon addig elviszem hozzájuk és ha van egy kis idejük akkor sétánál menjenek már a doktor úr felé és adassák be a veszetség elleni oltást én kifizettem csak vigyék el.

Hát persze,hogy nem adatták be!!

Ha most viszem már megbüntetnek??Vagy még nem??Meddig van ez az idő amíg nem büntetnek??

2010. jún. 25. 11:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem büntetnek meg, csak ha megharapna valakit, vagy ha a közterületesek ellenőriznék. De ha most elviszed orvoshoz és beadatod, az orvos nem fog feljelenteni! :)
2010. jún. 25. 11:57
 2/14 A kérdező kommentje:

Jolvan,köszönöm szépen.

Egyébként a kutya 2008.06.02.született most töltötte be a 2.évét és minden oltása megvan (nem csak a kötelezők) ivartalanitva van és sose volt még ilyen,hogy késtem!

Meg azért féltem/félek egy kicsit,mert már a hirdetésben sincs benne a kedvezményes oltás,mondjuk kifizettem a több pénzt nem erről van szó,csak 60-80ezret már nem szívesen fizetnék ki.Köszönöm a választ.

2010. jún. 25. 12:03
 3/14 anonim ***** válasza:

nem büntetnek meg, ha elviszed. az egy év nem napra pontosan értendő, egy-két hónapot csúszhat.

(Tőlem már kérték az útlevelet utcán, séta közben, tehát azért nem érdemes nagyon lazán kezelni)

2010. jún. 25. 12:06
 4/14 A kérdező kommentje:

ÚTLEVELET??

de az sok-sok gazdának nincs is.Köszönöm a választ.

2010. jún. 25. 12:12
 5/14 anonim ***** válasza:

Elvileg sétáltatáskor az oltási könyvnek vagy az éves veszettség elleni oltást igazoló bilétának nálad kellene lennie.

Már tőlem is kérte közterület felügyelő. Nem volt nálam, de azt mondta, hogy nem is kell, csak be kell tudni mutatni.

Én soha nem viszem magammal átlag sétára, mert az én kutyám "madzagos", mivel a környék tele van eldobált ételmaradékkal és üvegszilánkokkal. Viszont ha elutazunk, ha csak pár napra is, akkor mindig viszem magunkkal.

2010. jún. 25. 12:17
 6/14 anonim ***** válasza:
útlevél vagy oltási könyv. A bilétát január óta nem fogadják el. Mi soha nem is kaptunk.
2010. jún. 25. 12:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Mi, ha a városba megyünk sétálni, akkor visszük az útlevelet, ha csak a közeli kutyafuttatóra, akkor nem. A kutyafuttatón amúgy sem találkoztunk még soha közterület felügyelőkkel.
2010. jún. 25. 12:28
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

A helyi önkormányzat büntet meg,ha nem jött levél akkor nem!

Az oltás költsége 2-3000 Huf ! Nem egy nagy vagyon.

Állat útlevél meg akkor kell ha utaztatod,utcán miért is kérnék?Még az oltásit se kérheti,sőt nem is kell magadnál hordani.Egyedül a biliétát amit ilyenkor kap azt nézheti meg.De amég nem hagyod az ürülékét az utcán a közteresnek semmi köze hozzá.

2010. jún. 25. 12:31
 9/14 A kérdező kommentje:

Az én kutyámnak van útlvele,chipje,mert elég sokat utazok vagy ha megyek nyaralni akkor is 2 hét vagy több és jön velem.Szeret utazni,na de nem ez a lényeg.

Útlevelet egyszer nem vittem még sétához.

Van egy táskám abban van 4 ladba,víz,edény,hosszabb póráz (flexi),van benne nyakba akasztható villogo vagy sárga(neon) nyakörv>ha este megyünk,meg még pár apróság ezeket minden sétához viszem,de az oltási könyv nincs benne,de bele is teszem,ennyi "kacat" mellet már egy oltási könyv :D

Felhívtam a doktor úrt azt mondta,hogy készítsem fel Bobyt,mert ezt elöző évben se szerette :)

Köszönöm a válaszokat.

2010. jún. 25. 12:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Az új rendelet óta nem az önkormányzat tartja nyílván, hanem a kerületi tisztifőorvos. ő is büntet.

közterületen kötelező az oltási könyv vagy útlevél (ha van útlevél van akkor ugye nincs oltási könyv), a biléta nem számít.

2010. jún. 25. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!