Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kanári-szigeteki kutya vagy...

Kanári-szigeteki kutya vagy Spanyol dog?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jan. 29. 19:54
1 2
 11/17 IGCM ***** válasza:

Há spanyol dogot igen nehezen fogsz kapni...

A Kanári-szigeteki is nagyon önfejű és különleges bánásmódot igényel.Csak nagyon tapasztalt kutyatartóknak való.Más kutyák társaságát nem nagyon szívleli.

Ha testőr kutyát akarsz akkor nagon keményen kutyaiskolába kell járnod a kutyáddal,hogy kontroll alaltt tudd tartani,ezekkel a fajtákkal amúgyis kell menni suliba.

Magától egy kutya se lesz személyvédő..az egy dolog,hogy ösztönösen csinálja..attól még nemfog tudni rendesen fogni és ereszteni,helyzetet felmérni stb.

2011. márc. 21. 21:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Mindenképp lesz víve suliba ezzel nem lesz gond.Hogy kutyákkal,emberekkel nem barátkozik az nekem plusz pont nem olyan kutyára van szükségem akit agyon lehet az utcán babusgatni hanem egy olyanra aki kemény, és rideg.Nem vagyok kezdő nem az első kutyám lesz.
2011. márc. 21. 21:32
 13/17 anonim ***** válasza:

Minden kutya olyan amilyenre neveled, tök mindegy hogy milyen fajta.

Nekem két kanárim van, és én olyan kutyát akartam, hogy ha akarom bármikor rá tudom küldeni emberre, állatra, de ha akarom bárki meg tudja simogatni.

A kanáriról azt írja a standard, hogy olyan kutya, aki még a saját gazdája jelenlétében sem tűri meg az idegeneket. Hát csak lesnek ( akik kicsit is konyítanak valamit a fajtáról ), amikor idegen gyerekek felnőttek simogatják az utcán.

Ám amint saját területre érünk ( telephely, otthon ), mintha teljesen más kutya lenne. Területen belül ugyanis egy őrjöngő vadállat.

Még az állatorvos is meg szokta jegyezni amikor simogatja a fejét, hogy el se tudja hinni, hogy embert is harapott már. Pedig nem is egyszer vette fel a harcot ember ellen....

2011. márc. 23. 12:42
 14/17 anonim válasza:

Csá,

Végig olvastam ezt az egészet. Lehet kicsit későn találtam ezt az oldalt és a kérdésed,de...

Én személy szerint ismerem Magyarország egyetlen Alano Espanol-ját,volt szerencsém többször találkozni vele és csak annyit tudnék mondani róla,hogy karakán egy kutya az biztos. Semmi fölösleges agresszió,semmi fölösleges mozgás. Szemkontaktusból értenek a gazdival,utcán vadidegenek simogatják... A territóriumán belül nagyon kemény,de pár perc alatt,miután szagmintát vett tőled elraktároz valahová magában,és utána persze csak a gazdi jelenlétében akár kenyérre is kenheted :-))) Különben néhány másodperc alatt kipörget a ruhádból... Ja,ő egy szuka,azt hiszem most olyan 5 éves és sajna a gazdi nem nagyon nyomul a kölykökre...

Annyit még hozzá,hogy szerintem sokkal jobban kiegyensúlyozott kutya,mint a Kanári. Sorry,a Kanári tulajoknak,de ez van...

2011. szept. 26. 13:32
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem szeretném, ha idegenek simogatják a kutyámat.Semmilyen idegent ne tűrjön meg, és ez a kanári.
2011. okt. 7. 00:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem kanárim van, és nem mondanám, hogy gyengébb az idegrendszere a spanyol dognál. Ez részben nevelés kérdése is, hogy ki mire hogyan tanítja. Az én kutyám kétszer is harapott embert, mind a kétszer önvédelemből ( rám támadtak ), de ha akarom bármikor meg lehet simogatni. Most legutóbb az sikolában voltunk bent kétszer is. Bemutatót tartottunk az állatok világnapján, és visszahívtak minket egy osztfő. órára. Persze körbe rajongták a gyerekek össze-vissza simizték, kiabáltak hangoskodtak, és a kutya egyáltalán nem reagált ellenségesen. Mindenkibe törölközni akart.

Ám ha a kérdező nem akarja hogy mások simogassák azt is nagyon könnyen be lehet tanítani egy kanárinak.

Nekem olyan kutyára volt szükségem, hogy ha kell akkor tudjam küldeni, és támadjon, ha meg azt akarom hogy simogassák akkor legyen kedves, jóindulatú. És amivel bárki számolhat. Én arra tanítottam, hogy a család tagok is tudjanak vele foglalkozni, mert ha netán történik velem valami, akkor másnak kell ellétnia Őt. :-)

2011. okt. 8. 13:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Jaah és még valami. A kanári egyik alapító fajtája az Alano......
2011. okt. 8. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!