Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 7 hónapos kutyusom....

Van egy 7 hónapos kutyusom. Ha nem azért ivartalanítanám, hogy ne szaporodjon, úgy is megéri?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a kockázatoktól, a műtéttől, de azt akarom ami a kutyusomnak a legjobb. Csak azért ivartalanítani nem szeretném, hogy ne párosodjon véletlenül, ugyanis panelban lakunk, a szökés és a párzás esélye nagyon kicsi.Viszont tudom, hogy kevésbé lesz végzetes betegsége, de tényleg nagyon féltem a műtéttől:S
2011. jan. 25. 09:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk az ivartalanítás , pláne ilyen fiatalon a dominanciát is mérsékli.

Milyen fajta kutyus?

2011. jan. 25. 10:45
 12/18 A kérdező kommentje:

Törpe uszkárom van. Attól is félek hogy veszít a tulajdonságaiból a műtét után, bár sok helyen olvasom hogy ez nem igaz.Ismerősünk cicája a műtét után 180 fokos fordulattal megváltozott, jó a cica más tészta.

Köszönöm mégegyszer a tanácsokat!

2011. jan. 25. 10:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Az h mennyit változik szerintem rajtad múlik. Nekünk 2 ivartalan kutya van a családban per pillanat, egyik sem változott semmit.

A törpe uszival meg egyébként vigyázz, mert olyan gyorsan a fejedre nő, h ivartalanítás ide vagy oda, de olyan domináns lesz, kis akarnok, h lépni nem fogsz tudni tőle.

2011. jan. 25. 11:03
 14/18 anonim válasza:

Rengeteg állat elhízik műtét után, arról nem is beszélve, hogy sokuknak a személyiségük is elvész. (lásd: nővérem főnökének nem rég lettek ivartalaníttatva a macskái, rájuk sem lehet ismerni)

Sokaknak inkább ki kéne nyitni a biológia könyvet, ahelyett, hogy butaságokat írnak.

2011. jan. 25. 17:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Az én kan Amtsaffom semmiben nem változott meg az ivartalanítás után!

Talán egy picit abban hogy még bújósabb lett mint eddig!:)

2011. jan. 25. 18:04
 16/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!Ja és nagymamámnak is ki van ivartalanítva mind két kutyája és ők sem változtak meg!

Hogyhogy lehet hogy megváltozik de mindig minden kutya!

2011. jan. 25. 18:06
 17/18 anonim válasza:
Persze, nem mind változik meg, de sajnos sok esetben előfordul.:S (ugyebár nem termelődik több nemi hormon)
2011. jan. 25. 18:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért az ivartalanítástól nehéz elhízni, azt leginkább kajától lehet. Mivel az ivartalanított kutyáknak csökken az energiaigényük, kevesebbet kell enniük.

Jellemre az enyém sem változott semmit, annyi, hogy más ivaros kanok kevésbé akarják dominálni, és így kicsit nyugodtabb az élete.

2011. jan. 26. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!