Tapasztalt kutyások, szerintetek mi a helyes teendő?
Két kutyán van.
Az 1. Egyből elszalad séta kezdetén és amikor hívjuk, ránk se figyel, egy helyben toporog és szaglászik. Amikor odamegyünk hozzá, tudja hogy rosszat tett, lapít. Ilyenkor büntiből visszavisszük az udvarba és nem jöhet sétálni.
A 2. ugyan jön, ha éppen nincs semmi érdekesebb, de ha pl macskát lát, akkor elszalad utána, és hiába hívjuk, nem jön, csak amikor már értelmetlen a kergetés. Ilyenkor tőlem szóbeli fenyítést kap és max egy kis figyelmeztető fenékre verést a pórázzal, aztán megkötöm és nem mehet el.
De családom más tagja mind a kettőnél ilyen esetekben komoly testi fenyítést alkalmaz, mert képtelen uralkodni az indulatain, ha vm nem úgy megy, ahogy akarja. Mondtam neki, hogy ne csinálja, már azzal is fenyegettem, hogy vk. meglátja és kínzásért lecsukják.
Mi a teendő? Milyen büntetést érdemel ez a két kutya, amiből ért és főként TANUL?
Most elhatároztam, hogy egydül viszem őket, és egyenként gyakorlok velük behívást, de vajon nem fog-e "hülyének" nézni, amiért ok nélkül visszahívom? Ráun-e, ha sokszor visszahívom, nem fog-e egyszer csak úgy dönteni, hogy neki fölösleges visszamennie a semmiért?
Bevallom, kissé izgulok, ha elengedem, mert a környéken sok a kóbor állat és megszaporodtak a vadak is (őzek). Mindenképpen vissza kell jönniük, ha hívom őket.
Kutya sulira nincs lehetőség!!!!
Értelmes válaszokat kérnék, azokat pedig előre köszönöm!
Értem. Köszi a válaszokat, ez az utolsó kissé drasztikusnak hangzik, de majd megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében. Macsekot sajna nem tudok szerezni, bár szaladgál itt elég, de azok kóbor állatok. Láncos f.nyakörv van, tulképp itt van minden a hámtól kezdve a két féle nyakörvig.
Megpróbálok figyelni is majd, és megelőzni a bajt, ha állat van a közelben, de ezeknek a "rohadtaknak" olyan a szemük meg a fülök, mint a sasé :D Majd megkötöm legfeljebb.
Nem kell macskát szerezni, úgyis van arra épp elég.
Csak ki kell várni az alkalmat amíg nem lát meg a kutyád egyet. Ezért türelem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!