Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha nem vagyok itthon sokat...

Ha nem vagyok itthon sokat sír a kiskutyám. Szeretnék pár tanácsot kérni, hogy mit lehetne tenni? Nincs-e valami furfang?

Figyelt kérdés
Hallottam egy kutyaugatást meggátló nyakörvről ami minimális elektromos impulzusokkal szoktatja rá a kutyát hogy ne ugasson.Ezt mekkora kutyánál lehet alkalmazni?Nem veszélyes?
2009. febr. 2. 16:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

NE!!!

Rakj ki neki egy olyan pólódat, ami használt, azaz rajta van a szagod. Ettől megnyugszik. Legyél vele sokat otthon az első időkben. A amiről te beszélsz az idomításra jó, de szeretettel nevelésre nem alkalmas. Azt neked kellene..

2009. febr. 2. 16:51
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom figyelmedbe Jan Fennell: Kutyapszichológia c. könyvét. És az abban leírtak pontos, precíz betartását - ezzel egy élhetőbb kapcsolatot tudsz kialakítani a kutyáddal. Neki és neked is előnyödre válik.

Van ugatásgátló nyakörv - mondjuk az nem elektromos (amiről te beszélsz az már) - de az 40 ezer forint.

2009. febr. 2. 17:01
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ezt a nyakörvet felejtsd el ha tényleg szereted a kutyádat akkor inkább valami kevésbé drasztikusabb módszert válassz! Véleményem szerint ez állatkínzásnak is nevezhető. Én személy szerint betiltatnám. Inkább azt javaslom mielőtt elmész otthonról "fáraszd ki" a kutyust. Játszatok együtt 5-10 percet, nagyon jó ha megtanítod arra, hogy hozza vissza a labdáját vagy egy gumicsontot. Ezt élvezi is és ki is fárad benne rendesen. Mielőtt elmész (főleg reggel) etesd meg és vidd ki egy rövidebb sétára. Mikor magára hagyod fontos, hogy találjon magának valami elfoglaltságot, vannak olyan kutyák akiknek ez az elfoglaltság a fekvés és az alvás, ilyen pl. a Bulldog is, nagyon lusta kutya. De a kevésbé inaktív kutyuliknak el kél otthonra néhány játék, gumi sün, labda, gumi csont. Ha nem talál kedvére való játékot amivel el lesz egy ideig, olyan dolgokkal foglalja le magát ami egyáltalán neki való. Bútorokat, cipőket, papucsokat, esetleg mérgező növényeket is megrágcsálhat. Ennek a gazdi sem örül és a kutyus is beteg lehet tőlük. Pl: Lenyelhet bútor darabokat, ez bélzáródást okozhat.

Remélem tudtam segíteni!

Sok sikert a kutyusod neveléséhez!

2009. febr. 2. 17:05
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A halk zene megoldás lehet. Rádió mondjuk...

És sok játék, amivel lefoglalhatja magát.

2009. febr. 2. 17:11
 5/21 anonim ***** válasza:
78%

az a minimális impulzus nem is olyan minimális.

Én kipróbáltam egyet magamon, és hidd el nagyon nagyon rossz! nem hiába hagyja abba tőle az ugatást!

ha testi sérülést nem is, lelkit tuti hogy okoz.

Ultrahanggal működő ugatás gátlók is vannak. ez kb 10-12000 forint...nekem van egy eladó olcsóbban (mondjuk 7000) mert használt, ha érdekel írj egy mailt.

2009. febr. 2. 19:06
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen gondom! Én ugy szoktattam rá hogy otthon voltak ilyen plüssállatok azokat odadtam neki mert tetszett neki és azokkal elvolt annyra megszerette őket hogy 6 hónapos korától azzal alszik pedig mér lassan 2 éves lesz...
2009. febr. 2. 19:37
 7/21 anonim ***** válasza:
,, megszerette őket hogy 6 hónapos "bocsi 6 hetes
2009. febr. 2. 19:38
 8/21 A kérdező kommentje:

AZ -AZ ULTRAHANGOS IZÉ ÉRDEKELNE, ÍRTAM AZ ÍRÓNAK E-MAILT!! lESSE MEG!

Köszönöm az eddig segítő szándékkal íródott töbi tippet is!

2009. febr. 2. 23:13
 9/21 anonim ***** válasza:
Láttam...válaszoltam...
2009. febr. 3. 08:48
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Előző voltam:

Tudod nem kicsit bosszantó számomra most hogy tudom ki vagy, hogy nem akarsz reggel felkelni a kutya miatt, utána 8-10 órát dolgozol, és elektromos ugatásgátlót is képes lennél rátenni, hogy hangja se legye....áruld már el minek neked kutya?

Az előző kérdésnél még talán elment hogy háborogsz amiért megírom a véleményem, de azért ez már sok! Ha neked kellene így élned boldog lennél? szerintem nem....

2009. febr. 3. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!