Hogyan tanitsam be a kiskutyám hogy ne piszkitson be a házba? Fontos!
Tömbházba lakok,ma hoztam haza egy bichon-tacskó keverék kiskutyát...Már volt kutyám,és 1 év után el kellett vinnem mert nem tanulta meg,hogy ne piszkitson be.Mit tehetek azér hogy ez megtanulja?Nem akarom elesziteni:(
Lécci irjátok le kinek mi vált be,vagy esetleg ki mien hatsos módszert tud.
Előre is köszi:)
Nem megtanulja hanem ösztönösen tudja, hogy nem pisztkít a pihenőhelyére,csak 16hetes koráig nem tudja szabályozni az ürítést.
Ezért nekünk kell biztosítani minden evés,ivás,alvás,játék után a lehetőséget,hogy az erre kijelölt helyre végezhesse a dolgát(ez lehet alom,kutyapelenka,újságpapír vagy ha már megvannak az oltásai akkor a felelős gazdi elviszi sétálni).
Ha rossz helyre sikerül nem szidjuk le,nem büntetjük, nem reagálunk, de a szagokat mielőbb eltüntetjük.
Ha a kívánt helyre megy akkor lelkesen megdicsérjük.(pelenkát,újságot,folyamatosan cserélni kell és az almot is tisztítani, mert soha nem pont ugyanoda végzik a dolguk hanem az előző környékén)
Kedves Csilla,a másik kutyát ajándékba kaptam és 13 voltam,épp abba az időszakba mikor a suli meg a barátok számitottak.Igen tudom,hogy hülyeség de ez van.
Viszont most 17 vagyok (és tudom hogy ez még nehezebb időszak,ám én komolyabban veszem az életet).És nem várom el tőle hogy 2 hónapos koráig megtanulja (bár egyik barátnőm kiskutyája 7 hetüs korára már nem piszkitott be),a lényeg az hogy azt szeretném tudni,hogyha rendszeresen kiviszem (éjjel is) akkor kb 1-2 hét alatt megtanulja legalább azt hogy a házba nem szabad?Legalább addig birja ki amig felöltözöm.
Jah és még egy kisebb probléma,az ágyba vizel,azt megtanithatom neki,hogy ne tegye?Legalább az ágyból kérezzen le ébredés után,elvégre éjjel én is alszom és nem veszem észre hogy felébred hacsak nem jelzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!