Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy adjanak kölcsön pénzt kutya tápra?
Erre akkor kellett volna gondolni mikor kutyát vettél!
Ha nem adnak akkor dolgozz! vagy vegyél olcsóbbat.
Minden azon múlik, hogy mire szoktattad a kutyát. Ha kicsi kora óta házikoszton él nehéz rászoktatni a száraz tápra, viszont mivel nálunk főtt kaja kb csak hétvégén van, kénytelenek voltunk kutyakaját adni neki mindig. Őt így neveltük, nem is kap csak azt (meg néha ebéd után egy két bőrkét vagy valamit). Ha néha beteg és nem akar enni, akkor kap csak kis húslevest vagy valami finomságot rá és egyből elfogy. 4 éve eszi, és köszöni megvan, bár felváltva kapja a 8-10 ezres 20 kilóst (ami kb 2-3 hónapra elég) és a hétköznapi olcsóbb, bolti Chappi vagy egyéb kaját, hogy azért mégse unja meg.
A drágább max azért jobb, vagyis én azért szeretem jobban, mert lehet válogatni hogy a kutya testalkatához melyik passzol jobban. Pl ha otthon punnyad egész nap, akkor olyan vitaminok és tápanyagok vannak benne, ami kicsit lightosabb, hogy ne hízzon el... ha rohangál, kutyasuliba, agilityzni, sétálni jár, akkor energiadús, "teljesen más" összetevőjű darabkák vannak benne. Teljesen megvagyok elégedve velük, mert így mindig sikerül jó formában tartani, sosem kell azt mondani, hogy na jó mostmár kicsit kevesebb kaját kapsz, mert kövér vagy. Egy nap egyszer kap ugyanannyit mindig, és kész... :)
Illetve az ilyen boltokban ahol ezek beszerezhetőek, az a jó még, hogy a kutyát be lehet vinni, és meglehet kóstoltatni vele az összeset, hogy melyik ízlik neki. Ilyen problémánk nekünk sosem volt, mert én kutyim kiette az összes tálkából a kaját, köszöni szépen ízlett az összes, de pl egyik igen jó barátomnak a kutyája nagyon rossz evő. Házikosztot ők sem tudnak neki mindig adni, így ők is kutyástól járnak kaját venni, és amelyiket ott megeszi, azt veszik meg.
Ha a szüleid nem adnak rá, keresd meg te az árát, addig a kutyád vígan eléldegél olcsóbb koszton is. :) Ráadásul gondolj arra is, hogy nem biztos hogy ízleni fog neki, előtte vegyél kevesebbet és kóstoltasd meg vele, vagy vidd el egy ilyen boltba.
(A válaszokat nem én szavaztam le!)
2 beagle kutyám van. 1 és 2 évesek. És eddig olcsóbb tápokat kaptak + vitaminokat. Szépek meg minden, de így napi fél kilo tápot adni kell nekik ezekből és ha ezt nézzük, akkor az Acana tényleg olcsóbb. 18 kg az, ami ennyibe kerül. És eddig mindent én fizettem nekik (tápot, oltásokat, felszereléseket stb.). A szüleim semmit. 15 éves vagyok. Az drágább kb 2000 Ft/kg ha kevesebbet veszek. De a környékünkön van egy állatbolt és majd ott veszek 1-2 kilót és majd meglátjuk. Legfeljebb a szüleimnek nem mondom el. Úgyse vennék észre. És a 2 éves kislány az 1-2 hét múlva szülni fog, így méginkább megérdemelné a rendes tápot. A kiskutyák oltására, kajájára azért kölcsön adnak majd a szüleim annyi pénzt amennyit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!