Akinek a kutyája ételre allergiás, válaszolna nekem?
Milyen tüneteknél kezdtetek gyanakodni?
Engem az kezdett zavarni, hogy sokat nyalogatja magát (például a hasát, a lábait, nem csak a tappancsát, hanem végig), és a lágyék tájékát nyalja, harapdálja, és pont ezeket olvastam róla (többek között).
De hasmenése nincs, és hányni sem hányik.
(Az biztos, hogy nem férges.)
Most volt tápváltás kb. egy hónapja, de új kutya is akkor került ide, aki "alapból" sokat nyalogatja magát, mert van két csúnya seb a lábán. Nem tudom eldönteni, hogy csak átvette ezt a szokást, vagy a táp miatt van... A hús fajtája ugyanaz (csirke és hal), mint eddig is.
Idősebb korára is lehet allergiás.
Nálunk a szuka most lett az, bár ő nem a tápra.
Kint a helyükön pokrócok voltak letéve,ahová ugye akarva-akaratlanul is bevitték a koszt.
Nagyon elkezdte vakarni magát, de csak ott ahol a teste érintkezett a pokróccal.
Kiderült, hogy kontakt allergiája van, valószínű a porra.
Mióta bent alszanak, igyekszem nagyon tisztán tartani az helyüket, azóta nincs gond.
Az allergia kialakulhat 1 éves kora körül is, vagy akármikor. Ha porra allergiás az kellemetlenebb.
Mindenképp el kellene vinni dokihoz egy allergiavizsgálatra (sajnos kutyáknál nem annyira jó az allergiavizsgálat, mint embereknél, de a főbb dolgokat kimutatja mire allergiás). A pokrócait pedig gyakran ki kellene mosni, lehetőleg illatanyag mentes mosóporral, illetve pár naponta cserélgetni.
Ez nem jó hír, mert nemrég a szemei gyulladtak be csúnyán, szerintünk és az állatorvos szerint is a portól. A kutyák nem jöhetnek be, ebben nekem nincs szavam... :(
De akkor lehetséges, hogy por és nem fehérje... Kitalálunk valamit...
Megnézzük azért ételre is. Tehát először kérjek allergiatesztet, azután tápkizárás (először csirke, és így tovább)?
A poron pedig gondolkozom, mit lehetne. Iszonyat mennyiséget behord, szinte egész évben (főleg sár miatt, amiből majdnem az év minden napján volt elég), ő meg jól összeszedi a hosszú szőrével...
Kérhettek allergiatesztet, de készüljetek rá fel, hogy iszonyat drága.
Szerintem először vetessetek bőrkaparékot, legyetek benne biztosak, hogy tényleg nem atkás-e a kutya se és a helye se, nincsenek-e penészgombák a helyükön.
Mondjátok el a dokinak a tápváltást mindenképpen. Ha az előző táptól nem volt semmi baja, akkor lehet célszerű lenne visszatérni ahhoz.
Jó, köszi! :)
Mindenkinek hálás vagyok a válaszáért! :)
Nekünk amerikai staffordshire terrierünk allergiás a csirkére, de borzalmasan szegény.. nála minden ott kezdődött, hogy vakarta, nyalogatta a lágyék tájait, és a lábait is, ja meg a mancsait sem hagyta sosem békén. Aztán piros kiütések jöttek ki rajta. Két hete végeztettük el az allergiatesztet, már előtte vettek tőle bőrkaparékot, de az allergiavizsgálat ára tényleg nagyon húzós. Mi, mire kiderült, hogy mire allergiás a kutyus, 60,000 forintot költöttünk a kutyára + a sok vérvétel, és a bőrkaparékok.
Mi halas tápot etetünk vele, Acana Pacificát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!