Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek allergiás a babája a...

Akiknek allergiás a babája a tejre, válaszolna nekem?

Figyelt kérdés

Hogy vettétek észre?Az én 15 hónapos babám arcán piros pöttyök, és a karjain van tele kis piros hólyaggokkal. Én a babatejre gondolok, mert előtte nem volt ilyen semmitől, és ez az egyetlen új dolog amit evett.

Hogy deríthetném ki, mire allergiás?Lehet, hogy nem is ételre....

2010. okt. 17. 13:44
 1/8 A kérdező kommentje:

Elnézést,nem túl jó a billentyűzetem, mégegyszer helyesen:)

Akiknek allergiás a babája a tejre, válaszolna nekem?

2010. okt. 17. 13:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Inkább dokihoz vidd.Ha a tejfehérjére lenne allergiás más tápszertől,tejterméktől is elő jött volna.Unokaöcsémnek ekcémás volt sokáig az arca,később a tejes bébiételektől dagadt a szája,szeme...Neki ekkor csináltak vizsgálatot.
2010. okt. 17. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:

A kiütések a szúnyogcsípésre hasonlítanak.

Onnan tudhatod, h most nem adsz neki tejes cuccot, aztán meg újra megpróbálod, és ha megint kijönnek, akkor menj el a gyerekorvoshoz, és csinálnak majd vizsgálatokat.

2010. okt. 17. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Megoldás: orvos és mindent mindig írjál fel amit evett a pici. Nagyon könnyen át lehet siklani egy-egy nasin.

Mi ugyan csal laktóz érzékenyek vagyunk ami inkább görcsöléssel és hasmenéssel jár, így a pöttyösödést nem tudom, de lehet tejfehérje allergiás, bár a babatejtől? hm nem tudom, azt egyáltalán nem tartom tejnek... de a legegyszerűbb erről meggyőződni ha rendes tejet adsz neki kb egy kortyot(ilyen mennyiségtől baja nem lesz, de az allergia egyből kijön rajta) Amúgy ezek a kis pöttyök inkább ételallergiára utalnak. Delehet, hogy csak sok fehérjét evett, nem kapott sok tojást vagy tejterméket? Az is kiüthette, és nem allergiás rá.

2010. okt. 17. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:

A babatej is tejből van, ha tejfehérje érzékeny, akkor attól bőven kijöhet. És a tejfehérje allergia is ételallergia.

Ne add neki egy hétig, aztán újra kóstolja meg, és ha megint kicsapja, akkor az a baj.

A helyedben rendes tejet nem adnék neki, mert ha valóban a babatej a ludas, akkor a rendes tejből mg egy korty is sokkal durvább tüneteket produkál.

2010. okt. 17. 14:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Ha-s tápszerünk volt eddig, az én gyomrom se bírja a tejcukrot, ezért nem akartanm még a tejet adni.De az orvos azt mondta, hogy akkor már a tápszertől is kijött volna, ha a tejre allergiás.Adott kenőcsöt rá, de nem múlik.Engem meg aggaszt.Lehet hogy veszek tápszert helyette, de az orvos nem akarja felírni,majd veszek boltba, csak így nem drágább?
2010. okt. 17. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg tudod venni, és olcsóbb is, mint a rendes tápszer, mi is ezt esszük, bár nekünk van rá támogatás.

[link]

2010. okt. 17. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:

"A babatej is tejből van, ha tejfehérje érzékeny, akkor attól bőven kijöhet. És a tejfehérje allergia is ételallergia. "

Bocs, akkor nem voltam érthető... a kérdező írta: "Lehet, hogy nem is ételre...." erre gondoltam én válasznak, hogy ezek a pöttyök szerintem étel allergiára utalnak. De valóban kicsit összefolyt a többivel :S

2010. okt. 17. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!