Akiknek allergiás a babája a tejre, válaszolna nekem?
Hogy vettétek észre?Az én 15 hónapos babám arcán piros pöttyök, és a karjain van tele kis piros hólyaggokkal. Én a babatejre gondolok, mert előtte nem volt ilyen semmitől, és ez az egyetlen új dolog amit evett.
Hogy deríthetném ki, mire allergiás?Lehet, hogy nem is ételre....
Elnézést,nem túl jó a billentyűzetem, mégegyszer helyesen:)
Akiknek allergiás a babája a tejre, válaszolna nekem?
A kiütések a szúnyogcsípésre hasonlítanak.
Onnan tudhatod, h most nem adsz neki tejes cuccot, aztán meg újra megpróbálod, és ha megint kijönnek, akkor menj el a gyerekorvoshoz, és csinálnak majd vizsgálatokat.
Megoldás: orvos és mindent mindig írjál fel amit evett a pici. Nagyon könnyen át lehet siklani egy-egy nasin.
Mi ugyan csal laktóz érzékenyek vagyunk ami inkább görcsöléssel és hasmenéssel jár, így a pöttyösödést nem tudom, de lehet tejfehérje allergiás, bár a babatejtől? hm nem tudom, azt egyáltalán nem tartom tejnek... de a legegyszerűbb erről meggyőződni ha rendes tejet adsz neki kb egy kortyot(ilyen mennyiségtől baja nem lesz, de az allergia egyből kijön rajta) Amúgy ezek a kis pöttyök inkább ételallergiára utalnak. Delehet, hogy csak sok fehérjét evett, nem kapott sok tojást vagy tejterméket? Az is kiüthette, és nem allergiás rá.
A babatej is tejből van, ha tejfehérje érzékeny, akkor attól bőven kijöhet. És a tejfehérje allergia is ételallergia.
Ne add neki egy hétig, aztán újra kóstolja meg, és ha megint kicsapja, akkor az a baj.
A helyedben rendes tejet nem adnék neki, mert ha valóban a babatej a ludas, akkor a rendes tejből mg egy korty is sokkal durvább tüneteket produkál.
Meg tudod venni, és olcsóbb is, mint a rendes tápszer, mi is ezt esszük, bár nekünk van rá támogatás.
"A babatej is tejből van, ha tejfehérje érzékeny, akkor attól bőven kijöhet. És a tejfehérje allergia is ételallergia. "
Bocs, akkor nem voltam érthető... a kérdező írta: "Lehet, hogy nem is ételre...." erre gondoltam én válasznak, hogy ezek a pöttyök szerintem étel allergiára utalnak. De valóban kicsit összefolyt a többivel :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!