Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 7 hónapos bolognese kiskutyát...

7 hónapos bolognese kiskutyát nem lehet magára hagyni 5 percre sem, mert pánikszerűen sír. Mit tehetünk ez ellen?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 17:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%

Az én kiskutyámat úgy próbálom nevelni arra, hogy ne sírjon, mikor elmegyek, és az neki jó élmény legyen, hogy az egyik gumijátékára indulásom előtt kb 20 perccel májkrémet/kenőmájast teszek, és leteszem az asztalra, amit nem ér fel. Ilyenkor elkezd szimatolni, és más sem érdekli, csak az, hogy megkapja azt a finomságot. És közben ha rám néz készülődés közben, nyugodt hangon mondom neki, hogy ő most nem jön sétálni, csak én megyek, legyen jó kutya, ne sírjon, sietek haza, soká jövök, stb.

Ő értelmesen ül, szimatol, és várja, hogy húzzak már el, mert akkor megkapja a kis finomságát. :D

Persze azt nem tudom, hogy a távollétem alatt sír e, mert ugye nem vagyok otthon, de a szomszédok még nem panaszkodtak (pedig már 2 hónapja van nálam).

Próbáljátok ki ezt a megoldást, hátha bejön! Csak először egy 5 percre menjetek ki, aztán 10 stb, szépen fokozatosan! Sok sikert és kitartást! :):)

2009. febr. 2. 14:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Írj nekem egy mailt és akkor le tudom írni, h a 1,5 éves, menhelyi, pánikolós kutyámat, hogy neveltük meg és hogyan lett 3 hónap alatt tökéletesen otthonhagyható kutya. Bocsi - most melóhelyen vagyok és nincs időm hosszan válaszolni, ezt leírni viszont idő kell :o)
2009. febr. 2. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!