7 hónapos bolognese kiskutyát nem lehet magára hagyni 5 percre sem, mert pánikszerűen sír. Mit tehetünk ez ellen?
Az én kiskutyámat úgy próbálom nevelni arra, hogy ne sírjon, mikor elmegyek, és az neki jó élmény legyen, hogy az egyik gumijátékára indulásom előtt kb 20 perccel májkrémet/kenőmájast teszek, és leteszem az asztalra, amit nem ér fel. Ilyenkor elkezd szimatolni, és más sem érdekli, csak az, hogy megkapja azt a finomságot. És közben ha rám néz készülődés közben, nyugodt hangon mondom neki, hogy ő most nem jön sétálni, csak én megyek, legyen jó kutya, ne sírjon, sietek haza, soká jövök, stb.
Ő értelmesen ül, szimatol, és várja, hogy húzzak már el, mert akkor megkapja a kis finomságát. :D
Persze azt nem tudom, hogy a távollétem alatt sír e, mert ugye nem vagyok otthon, de a szomszédok még nem panaszkodtak (pedig már 2 hónapja van nálam).
Próbáljátok ki ezt a megoldást, hátha bejön! Csak először egy 5 percre menjetek ki, aztán 10 stb, szépen fokozatosan! Sok sikert és kitartást! :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!