Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor, hogy is van ez a...

Akkor, hogy is van ez a törzskönyv?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy beagle kiskutyát, de 2x annyiért adja törzskönyvvel és én úgytudtam,hogy a tenyősztő alapból ad és 6ezer max.Felhívtam megkérdeztem miért kerül 2x annyiba és olvastam hogy csak 5-6 ezer egy törzskönyv,aztmondta hogy azokba nincs írva semmi, csak a szülők neve.És teljesen összezavart.Ez lesz az első kutyám,szóval nem annyira értem,hogyan működik a törzskönyv.Valaki tudna segíteni? Köszi.
2011. jan. 9. 14:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
ez az utolsó verzió járható, csak legyen benned spiritusz. remélem anyud is meggyőzhető...
2011. jan. 9. 21:04
 22/27 anonim ***** válasza:
Az előzőek is jó megoldások, de az is bejöhet, ha ragaszkodsz a törzskönyvhöz olyan áron is, hogy a dupláját fizeted. Meg fog próbálni lebeszélni róla, meg "majd küldi", de ilyenbe ne menj bele. Mondd meg, hogy vagy most oddadja a kikutyát és a TK-t is, vagy ha nem tudja teljesíteni eme ígéretét, akkor adja vissza az előleget és felejtsétek el egymást! Szerintem vissza fogja adni.
2011. jan. 9. 23:07
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy néz ki a törzskönyv.De nagyjából sejtem. De azt nem értem,hogy anyám felhívta megkérdezni miért 30ezer hozzá a törzskönyv,azt mondta,hogy ő írja bele az ükszülőkig a neveket o.o.Érdekes.Ez hogyan működik?(6hetesek a kutyák)
2011. jan. 10. 17:44
 24/27 anonim ***** válasza:

A törzskönyv úgy működik, hogy valaki befedezteti a kutyáját, erről kitöltik a fedeztetési jegyet és az elmegy a MEOE -ba a két szülő törzskönyvének a másolatával, az eredményekkel , szűrésekkel, tenyészszemle eredménnyel, stb. Ha megszületett az alom, akkor a szuka gazdája kitölt egy alombejelentőt, amiben szerepel az összes kölyök törzskönyvi névvel és nem alapján. Erre állítja ki a MEOE a törzskönyvet kölykönként és kiküldi valamelyik állatorvosnak, akivel a MEOE leszerződött és jogosult chippelni. Ezt többnyire a tenyésztő választja ki a MEOE listájáról. Ez így megy, ez kerül kb. 6000 forintba.

Szóval amit ez a figura kitölt, azt úgy hívják, hogy magánokirat-hamisítás, és ezzel egyben elköveti a csalást is. Úgyhogy simán bezsarolható azzal, hogyha nem adja vissza a pénzedet, akkor feljelented a rendőrségen. Sőt, az állatvédőket is ráuszíthatod, hisz ez egy szaporítóféreg.

Törzskönyvet meg találsz a guglin, de kerstem neked, ilyen egy MEOE törzskönyv: [link]

2011. jan. 10. 18:00
 25/27 anonim ***** válasza:

Ő nem írhatja bele a neveket, mert az nem törzskönyv, legfeljebb egy papírlap, amibe azt ír bele, amit akar. A törzskönyvet KIZÁRÓLAG valamelyik ebtenyésztő egyesület állíthatja csak ki (pl. MEOE), és az egy hivatalos papír. Rajta van az egyesület hivatalos pecsétje, és az egyesület elnökének az aláírása. Szerepelnie kell rajta a tenyésztő nevének, címének, és a kutya őseinek, ükszülőkig visszamenőleg. (Ha az ősök bármelyikének van valami rangosabb érme, kiállítási minősítése, pl. CAC, CACIB, stb. annak is szerepelnie kell a törzskönyvön.) Mivel én macskázom, nem tudom, ezeken kívül még mi van a kutyusok törzskönyvén, de ezek, amiket felsoroltam mindenképpen szerepelnek rajta. Ha jól tudom, a kutyáknál már a chip is elvárás, (régen még csak a tetoválás volt kötelező, a chip nem), tehát a chipje számának is szerepelnie kell a törzskönyvön.

Az általad leírtak alapján ez az illető nemhogy nem tenyésztő, de igazi tenyésztőket sem látott még közelről soha az életben.

2011. jan. 10. 18:06
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan lényeges, de azért a fogalomzavar tisztázása érdekében, meg hogy legyen mivel érvelned az illetőnél, leírom: Amit köznyelven törzskönyvnek nevezünk, az nem az. A törzskönyv az adott fajta egyedeinek a nyilvántartása, amit a MEOE vezet. Ehhez az egyszerű halandónak nincs hozzáférése. A kiskutyákhoz ennek a kivonatát adják, aminek a becsületes neve "származási lap". Ilyet linkelt be a 18:00. Ezt a törzskönyv alapján állítják ki és postán küldik annak az állatorvosnak, aki majd bechipezi a kiskutyákat. Ezután kapja meg a tenyésztő a papírokat az állatorvostól. Tehát neked egy szép, zöld, hologramos A4-es lapot kellene kapnod.
2011. jan. 10. 22:36
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget :D
2011. jan. 11. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!