Akkor, hogy is van ez a törzskönyv?

A törzskönyv úgy működik, hogy valaki befedezteti a kutyáját, erről kitöltik a fedeztetési jegyet és az elmegy a MEOE -ba a két szülő törzskönyvének a másolatával, az eredményekkel , szűrésekkel, tenyészszemle eredménnyel, stb. Ha megszületett az alom, akkor a szuka gazdája kitölt egy alombejelentőt, amiben szerepel az összes kölyök törzskönyvi névvel és nem alapján. Erre állítja ki a MEOE a törzskönyvet kölykönként és kiküldi valamelyik állatorvosnak, akivel a MEOE leszerződött és jogosult chippelni. Ezt többnyire a tenyésztő választja ki a MEOE listájáról. Ez így megy, ez kerül kb. 6000 forintba.
Szóval amit ez a figura kitölt, azt úgy hívják, hogy magánokirat-hamisítás, és ezzel egyben elköveti a csalást is. Úgyhogy simán bezsarolható azzal, hogyha nem adja vissza a pénzedet, akkor feljelented a rendőrségen. Sőt, az állatvédőket is ráuszíthatod, hisz ez egy szaporítóféreg.
Törzskönyvet meg találsz a guglin, de kerstem neked, ilyen egy MEOE törzskönyv: [link]

Ő nem írhatja bele a neveket, mert az nem törzskönyv, legfeljebb egy papírlap, amibe azt ír bele, amit akar. A törzskönyvet KIZÁRÓLAG valamelyik ebtenyésztő egyesület állíthatja csak ki (pl. MEOE), és az egy hivatalos papír. Rajta van az egyesület hivatalos pecsétje, és az egyesület elnökének az aláírása. Szerepelnie kell rajta a tenyésztő nevének, címének, és a kutya őseinek, ükszülőkig visszamenőleg. (Ha az ősök bármelyikének van valami rangosabb érme, kiállítási minősítése, pl. CAC, CACIB, stb. annak is szerepelnie kell a törzskönyvön.) Mivel én macskázom, nem tudom, ezeken kívül még mi van a kutyusok törzskönyvén, de ezek, amiket felsoroltam mindenképpen szerepelnek rajta. Ha jól tudom, a kutyáknál már a chip is elvárás, (régen még csak a tetoválás volt kötelező, a chip nem), tehát a chipje számának is szerepelnie kell a törzskönyvön.
Az általad leírtak alapján ez az illető nemhogy nem tenyésztő, de igazi tenyésztőket sem látott még közelről soha az életben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!