Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor, hogy is van ez a...

Akkor, hogy is van ez a törzskönyv?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy beagle kiskutyát, de 2x annyiért adja törzskönyvvel és én úgytudtam,hogy a tenyősztő alapból ad és 6ezer max.Felhívtam megkérdeztem miért kerül 2x annyiba és olvastam hogy csak 5-6 ezer egy törzskönyv,aztmondta hogy azokba nincs írva semmi, csak a szülők neve.És teljesen összezavart.Ez lesz az első kutyám,szóval nem annyira értem,hogyan működik a törzskönyv.Valaki tudna segíteni? Köszi.
2011. jan. 9. 14:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tenyésztő. Jól tudtad, a tenyésztő alapból ad, nem lehet választani, hogy anélkül kéred-e.
2011. jan. 9. 14:20
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
jól tudtad eddig, az ilyen emberrel ne foglalkozz! ha nem adja oda alapból a törzskönyvet, akkor az már régen gyanús, csak egy szaporító lesz a sok közül...
2011. jan. 9. 14:22
 3/27 anonim ***** válasza:
13%
Egyetértek az előzővel! De am muszály neked hogy törzskönyves legyen. Sokszor szebb aminek nincs. Csak egy papír, bárki csináltathat a kutyájának bizonyos összegért. Szóval attól még fajkutya marad, ha nincs neki.
2011. jan. 9. 14:23
 4/27 anonim ***** válasza:
90%

Én cicákkal foglalkozom, de úgy gondolom, hogy eleve nincsen joga senkinek pénzt kérni egy fajtatiszta állatért, ha nem tudja papírokkal is igazolni, hogy az állat valóban fajtatiszta. Van, aki azért "tartja vissza" a törzskönyvet, hogy ne tudj szaporítani az állattal, de ez is butaság, hiszen ezt csak az ivartalanítás tudja 100%-ban biztosítani. (A szaporítókat legtöbb esetben egyébként sem szokta érdekelni a törzskönyv.) Ezért egy igazán gondos tenyésztő vagy már eleve ivartalanítva adja oda azt a kölyköt, akit nem tenyésztési célra ad el, vagy pedig örökbeadási szerződést ír, ahol az aláírásoddal vállalod, hogy nem fogsz az állattal szaporítani.

Ha azt szeretnéd, hogy a kutyusod egészséges legyen, akkor olyan helyről vásárolj kutyát, aki regisztrálva van valamelyik ebtenyésztő egyesületnél, és aki törzskönyv nélkül nem ad el kutyát. Máskülönben esetleg azzal szembesülhetsz, hogy a szeretett kis állat korán megbetegszik, vagy elpusztul valami rejtett betegség miatt...

2011. jan. 9. 14:29
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

hát lehet, kedves utolsó, hogy Te egyetértesz velem, de hogy én veled nem, az biztos :D

1. felelős döntés volt, hogy törzskönyves kutyát szeretne, ne bizonytalanítsuk már el!

2. a szépség relatív, amúgy meg mire megy azzal, ha a papírtalan kutyája szép? ha a papíros kutyája az, akkor legalább tudja vinni kiállításra.

3. nem igaz, hogy bárki tud papírt csináltatni, bár mint tudjuk, a hamisítás sem túl bonyolult, ha az ember nagyon akarja...

4. fajkutyának számít minden kutya, mivel a kutya maga egy FAJ. de fajtatisztának akkor számít, ha erről papírja van, a szülei ismertek, különben nem.

2011. jan. 9. 14:32
 6/27 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak:butaságokat írsz!

Minden,a világon létező kutya FAJkutya,még a keverékek is.A Google a barátod,olvass utána a FAJ és FAJTA közti különbségnek,ha már általános iskolában nem tanultad meg biológiaórán.

Honnan tudod,hogy a tk nélküli kutya szebb?Mivel nem vagy küllembíró,fogalmad nem lehet arról,hogy az általad szépnek tartott kutya a fajtában nem selejt-e.

Senkit ne bíztass arra,hogy tk nélküli kutyát vegyen szaporítótól!

Az a kutya lehet idegbeteg,öröklött betegséget hordozó stb.

Nem attól drágább a tenyésztőtől vett kutya,hogy kapsz hozzá egy 5500 forintos papírt,hanem attól,hogy szűrt,egészséges szülőktől származik,akiknek kiállítási eredményeik vannak,tehát megfelelnek a fajtára előírt követelményeknek,ez az úgynevezett standard.

Továbbá a tenyésztő garanciát vállal a tőle származó kutyára.

2011. jan. 9. 14:32
 7/27 A kérdező kommentje:
A pics@, 16éves vagyok és ma értem haza pestről,erre anyám hazajön,és azt mondja ki fizette a kutya árának a felét tegnap.(nemtudom,hogy vette rá a csávó anyámra).És,minden (kb. 10perce)És pont szólni akartam neki,hogy nem fogok tőle venni kutyát -.-"
2011. jan. 9. 14:42
 8/27 A kérdező kommentje:
anyámat*
2011. jan. 9. 14:43
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp kell, hogy adjon törzskönyvet, itt a lényeg a kutya minőségén van... Ha nem kiállítási minőségű a kutya, egy rendes tenyésztő akkor is ad törzskönyvet, ivartalanítási feltétellel és természetesen olcsóbban vagy fele annyiért... Szerintem ne vegyél innen kutyust. A törzskönyv nem feltétlenül a kiállítás miatt kell (nem mindenki akar kiállításra járni), hanem, ez a kutyának az okmánya, mint nekünk. Ezt most hülyén fogalmaztam de remélem érthető volt. :) És még annyit kérdeznék, hogy a szülőknek van valami egészségügyi szűrése?
2011. jan. 9. 14:44
 10/27 A kérdező kommentje:
Már nem is fogok de anyám...
2011. jan. 9. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!