tudod sok menhely van ahol kis,közép és nagy termetű kutyák is vannak és ott is van 4 hetestől-15 évesig is kutya.én azt nem értem ,hogy lehet megunni egy kutyát!midnegyik másik kutya volt (gondolom) és azokat hogy lehet megunni???
Am ilyenkor olyan kutya kéne neked ami jól tűri a dühkirötést mert ebben a korban kezdesz kamaszodni:nő a melled, megjön a menzeszed és emiatt gyakran lesznek "dühkitöréseid"!;)
A labrador nem rossz gondolat, de nekik sok mozgás kell és mivel "vízi kutyának" lett kitenyésztve hajlamosak pocsolyákba és mindenbe ami vizes belefeküdni. Német juhászt nem ajánlom, mert hajlamosak dominánsan viselkedni, és nekik meg kell mutatni ki a falkavezér. A menhely lenne talán a legjobb megoldás, viszont arra kell figyelni, hogy onnét inkább csak kölyköt válassz, mert az idősebb kutyánál sosem lehet tudni, hogy reagál bizonyos dolgokra, pl ha félős, egy hirtelen mozdulatodra odakap mert régen bántották.
2011. jan. 13. 12:54
17/30 anonim válasza:
Labrador csak végső soron, nagy a mozgásigénye, a német juhász elég domináns, kezdőnek nem ajánlom, és szerintem kezdőnek minősülsz.Beagle, bár Ő is nagy mozgásigénnyel rendelkezik. Én a menhelyet ajánlom, sok kölyök kutya van, akik inkább alkalmazkodóbbak, csak szeresék őket, és nagyon tudnak szeretni, ráadásul egy életet is megmenthetsz. Viszont, ha mindenáron fajtatisztát akarsz, ajánlok egy fajtát. A Dalmatára jutottam. Bár, ő is a kopók közé tartozik, már régóta inkább társasági kutya. A szellemi foglalkozást igényli legjobban, kicsit makacs, szeret emberek közt lenni, házőrzésre nem túl jó. Ugat, de nem véd. Ha nem foglalkoznak vele eltávolodik a gazditól.(mint minden kutya)
2011. jan. 13. 13:25
18/30 anonim válasza:
*szeressék
2011. jan. 13. 13:26
19/30 anonim válasza:
Én is a helyedben inkább valami menhelyről fogadnék örökbe kutyust, gyönyörűek, és már kölyökkorban nagyon hálásak :) Persze ha kölyökkorától szeretnéd nevelni, az is megoldható, sajnos rengeteg kölyökkutyus várja a gazdiját a menhelyeken is. A boxer keverékek tényleg nagyon aranyosak, amit az egyik válaszoló belinkelt, és 2 hónaposan még nagyon kölykök! :)
Én amikor 13 éves voltam, pár fajta jöhetett csak szóba: Golden Retriever, Labrador Retriever, Boxer, és a Német juhászkutya, esetleg a Bullmasztiff. De egy tacskó azért nagy falat, elég agresszív kis kutyák tudnak lenni, ha rendesen meg tudtad nevelni, akkor egy Labradorral vagy Boxerrel sem lesz túl nagyobb gondod.
2011. jan. 13. 16:23
20/30 anonim válasza:
Szerintem golden retriever, ha jó tenyésztőtől veszed, már kölyökkorban megmondja hogy munkára lesz-e jó, vagy kedvencnek, így olyat tudsz választani, ami nem hiperaktív. Szerintem szép okos, nagyon képezhető. A labrador szerintem nem szép és sok agresszív és domináns is van köztük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!