Klikker vagy Hagyományos módszer?
Ismerem a klikkert olvastam róla könyvet is már.És megvan a 101 kutyatrükk c. könyvem.De nemtudom melyikkel lesz könnyebb megtanítani a kutyámat.Szerintetek melyik az egyszerűbb?
Előre is köszi.
Igazából a 101 kutyatrükk, amennyit én olvastam belőle eléggé olyasmi mint a klikkeres tanítás, csak klikker nélkül. Egyedül nem könnyű belevágni a klikkerezésbe, mert csomót hibázik az ember, és nincs aki korrigáljon. Persze ezzel nem csinálsz semmi rosszat, legrosszabb esetben is csak tanítasz valami hülyeséget a kutyának, vagy kicsit összezavarod, de ez klikker nélkül is előfordul.
Ami klikker előnye akkor is ha nem vagy vérprofi, hogy ott van valami a kezedben, és ha már ott van, muszáj csinálnod vele valamit, tehát nem fogsz elfelejteni jutalmazni, nem bambulod el a dolgot.
Nekem nem ment egyedül a klikkerezés, mármint nem értem el nagyobb eredményt, mintha klikker nélkül csináltam volna, de mióta felügyelet mellett megtanultam, én esküzsöm rá, és el se tudom képzeli anélkül hogy lehet bonyolultabb dolgokat tanítani, de ez persze csak azért van, mert én végül klikkerrel tanultam meg tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!