Van itt olyan aki nem vitte suliba a kutyáját?

Szia
Én úgy fogadtam be felnőttként a kutyámat, nem jártunk suliba, és bánom is, de szeretnék vele eljárni majd jövőre ha meglesz a jogsim.
Bár szófogadó, azért mindig visszabeszél :)

Úgy mondod mintha divat lenne vinni és a többség vinné...
Amúgy én nem vittem csak vizsgázni és nem bántam meg mert otthon is meg tudtam nevelni, kutyákkal meg találkozunk máshol. De a következő kutyámat már vinni fogom mert versenyezni akarok vele, de csak ezért nem az alapnevelés miatt, csak mert otthon nincs csibész vagy akadály pálya, tudod.

Ahová mi fogunk járni ott azért normálisan viselkednek a kutyával-gazdával. :) tehát ez nem minden sulira igaz. :)
De vannak ilyenek is, az tény..
Viszont én megbántam volna ha soha nem viszem a kutyáimat suliba, mert szerintem nagyon jó hely.. :)

A jelenlegi kutyámmal nem voltam és nem bántam meg, mindent tud, ami nekem fontos.
Az előző kutyával jártam egy ideig, de nagyon nem szerettük. A kutyám sem élvezte (kivéve az örző-védő foglalkozást) és én sem.
Az is zavart, hogy gyakorlatilag "lenéztek" minket, nem fordítottak ránk annyi időt, mint más kutyákra. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy nem munkakutyával mentem, hanem egy francia bulldoggal, de attól még megérdemeltük volna ugyanazt a figyelmet, mint pl. a németjuhászos gazdik. A kiképzők nagyon elfogultak voltak ez utóbbi fajtával szemben.

Én világ életemben mind a három kutyámat vittem kutyaiskolába, nem is lesz ez másként. Nagyon sok mindent tanultunk ott, és én is élveztem, a kutyám is. Tüköriskolába jártam az összes eddigi kutyámmal is, a mostanimmal is oda járok. Soha el nem mennék egy hagyományos, rángatós módszeres iskolába, az nem oktatás, az részemről, az én véleményem szerint vadítás.
A border collie-m nagyon igényli a kutyatársaságot, amit minden nap megkap a séták gyanánt, de a kutyaiskolában is megkapja hétvégente, nagyon örül neki. Könnyebben tudom tanítani, ha kutyaiskolában vagyunk, hisz ingergazdag környezetben tanítom. Sok tippet, tanácsot kapok a nevelésével kapcsolatban, nagyon sokat fejlődtünk ott. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!