Örző-védő munkára melyik fajta a legalkalmasabb ezek közül:bordeauxi dog, cane corso, rottweiler?
sorrendet mondok, mert alapvetően mindhármat fel lehet rakni karra...
rottweiler
corso
bordeaux-i dog
Nekem is az a véleményem, mint az elsőnek. Volt már 2 rotim, most egy cane corsom van. Talán a rotik kicsit elszántabbak voltak, inkább "munkakutyásak", folyamatosan figyelték az eseményeket. A corso mindamellett, hogy szintén alkalmas erre, nagyon őrzi a területét, iszonyú kényelmes fajta:) Szeret pihenni, lustálkodni a melegben. Az enyémnek már sok, ha egésznap kint kell lennie.
A boerdauxi dog szerintem nem igazán alkalmas ÖVre. Túl jámbor, nyugodt fajta. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Én is a rotira tippelek. :) De én a bordeux-i dogoról nem is tudtam, hogy ennyire nem érdekli az ÖV. Mostmár ezt is tudom. :)
Szerintem a cane corso is jó ilyenre, de én mindenképp a rotinak adom a voksom. :)
Normális kérdésre lehet normális választ adni. Nem harcikutyázol vagy a szomszédgyereket akarod megetetni vele, akkor miért ne válaszolna mindenki normálisan? Az örző-védő munka egy nagyon jó munka a kutyának, ha ugy csinálják ahogy azt kell :)
Az első által felállított sorrenddel 100%ig egyet értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!