Hogy kell tanitani a kicsi rottweiler kutyat, hogy ne valjon veszelyesse mikor megno?
Nemsokara kapok egy 1 honapos rottweiler kutyust..felek,hogy mire nagy lesz veszelyes lesz?
Mire kell es hogyan betanitsam meg ekkora koraba?Nem szeretnem kutya betanitohoz elvinni..
Semmi szükség kutyaiskolára. Nekem pitbullom van. Az ilyen kutyákat nagyon sok szeretettel kell nevelni, az sem baj ha kicsit el vannak kényeztetve. A lényeg valóban az, hogy rögzüljön benne, te vagy a falkavezér és a veled együtt élő családtagok is felette állnak a rangsorban.
Sose üsd a kutyát, ha rosszat csinál szorítsd meg a nyakán a bőrt, a pofáját, vagy ezeket vegyítve gyűrd le a földre ha nagyon rosszat tett.
Én is hallottam már arról, hogy a rotik mennyire nem szeretik az idegeneket. Szerintem ezzel minden őrző-védő típusú kutya így van. Nem a szájkosár a megoldás, az csak akkor kell ha ilyen téren tényleg kezelhetetlen lesz később. Szoktasd az emberekhez, ismertesd meg új helyzetekkel még gyerekkorában a síró gyerektől kezdve a gördeszkázó tiniig és közben figyeld a reakcióit. Ha az utcán támadni akar szidd le nagyon, de ha pl. megugatja az ajtó előtt elsétáló postást azért ne, hiszen a házőrzés a dolga. Erre rá kell érezni és nagyon sokat kell utánaolvasnod. Itt egy nagyon jó oldal az agresszivitás formáiról és jeleiről, ezt mindenképp olvasd el: [link]
Ja és még valami: Az alapvető engedelmességi parancsokat (gyere, ül, fekszik, nem szabad) kezd el neki tanítani minél hamarabb, mert sok kutya idővel elkezdi próbálgatni meddig mehet el, és gyakran ennek kezdete, hogy az ismert parancsokat nem akarják végrehajtani. Sok szerencsét!:)
Hello!Valóban el lehet vinni hat hetesen, és valóban
szorosabban kötődik az emberhez, abban az esetben, ha a gazdija egész nap vele van. Ám új helyre vinni, kennelbe, vagy kertbe zárni, magára hagyni irányítás nélkül, csak a hátrányára van. A rottik nem falka kutyák, akik válogatás nélkül barátságosak minden kutyával szemben, bár nem is agresszívek. Inkább domináns viselkedésükkel az emberek "félelmét" vívják ki, amikor kedvenc játékukkal leteperik a másik kutyát. Szóval minél kisebb,minél hamarabb megismerkedik más fajtájú kutyákkal, annál több más viselkedés formát( játék módot) tanul el.
Így felnőtten is sokkal közömbösebb lesz más kutyákkal. Ez ma komoly követelmény, a városban, az iskolákon, a vizsgákon, versenyeken, kiállításon, szóval a mindennapi életben is.
Olyan macskához engedd, aki nem fél a kutyáktól! Ha pici korban megismeri és a macska nem okoz sérülést neki, sose fog "ellenségként" tekinteni rá, nem fogja vadászni. Max. megkergeti, de azt neveléssel kordába tudod tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!