Milyen LEGÁLIS módszerrel tudnám a szomszédban lévő három kutyát kussolásra ösztökélni?
Akkor nyert ügyed van. Nem csak hogy zavaró a viselkedésük, de még többen is vannak az engedélyezettnél.
Nálunk is folyton ordít a szomszéd két pulija, de nekem lapítanom kell, mert 13 kutyám van. (Itt nincs megkötés, mennyi lehet) Igaz, az enyémek csak napi egyszer ordítanak 2 percig, mikor viszem a kaját.
Sajnos csendháborítás csak mesterséges hang és zaj esetén állapítható meg.
Egy jogász
Ez nem igaz,mert pl.a volt szomszédom folyton üvöltött és veszekedett,emellett a gyerekei is állandóan a közös udvaron üvöltöttek,és érdekes módon megbüntették őket.
Meg számos kutyást megbüntettek már ilyesmi miatt,sőt kutyatenyésztőket köteleztek az állomány felszámolására,mert zavarta a szomszédokat.
ha neked sikerült megnevelni a kutyádat, lehet, hogy meg kellene mutatni a szomszédnak, hogy ő hogyan tudja ezt megtenni. Valószínűleg fingja nincs arról, hogy lehet tanítani egy kutyát, ha lenne, valszeg megtette volna (őt is biztos zavarja az ugatás). Próbálj egy pár hétig türelemmel lenni utána , hátha sikerül kicsit lenevelni róla a kutyát (volt kutyád, ha szeretted te is tudod h nehéz csak úgy elengedni).
Az, hogy szólsz neki, ő meg mondja h jójó, megpróbálom lenevelni, valószínű abból állt hogy néha rájukkiabált, aminek hatására még jobban ugattak. Ez is annak a következménye, hogy nem ért a kutyákhoz. Úgy pedig nyilvánvalóan nem sokmindent tud tenni az érdekedben (még ha akarna se). Az pedig szerintem annyira nem egyértelmű egy átlagember számára, hogy hogyan tanítsa meg a kutyáját arra, hogy csak a saját területét védje.
Jól látod a dolgokat. Lassan egy éve megy ez a cirkusz. Azt, hogy valaki nem tud a kutyák nyelvén beszélni, az első megszólaláskor le lehet szűrni. Amikor ezt hallod: ...ejnye-bejnye kiskutyám! Mit rosszalkodtál már megint? Tudod, hogy ezt nem szabad, mert mérges lesz a gazdi!
Na itt már látom, hogy gőze nincs a kutyanevelésről. ...és sajnálja, amikor rá kéne csapni egy kicsit. mert néha rá krll, ez nem kérdés. Amíg kicsi, addíg egy összetekert újsággal, aztán később elég csak megmutatni neki az újságot. Aztán eljön az idő, amikor már elég csak rádnéznie és a szemedből látja, hogy ezt nem lehet. Sőt! Mielőtt tenne valamit, rádnéz, hogy teheti-e. Ez nem felsőbbrendűség kérdése, mert a kutya igenis szereti a parancsokat végrehajtani. Van amikor kifejezetten ki is provokálja, hogy adjunk utasításokat, amit ő végrehajthat. Természetesen ha ezt jól csinálja, akkor a dícséret, jutalomfalat is jár neki.
De ezekről a szomszédomnak gőze nincs. Nem lehet gyereke, ezért körbevette magát állatokkal. Még jó, hogy nem a gyerekeit neveli (vagy ne neveli) ilyen rosszul.
Értem amit írsz, de akkor a következő lépés az lenne, hogy saját költségen esetleg be is iskolázzam a kutyáit?
A macskáiról már nem is teszek említést újfent.
Egyenlőre járom a hivatalos, legális utat és ha ez nem segít, akkor előtérbe kerülnek majd olyan alternatívák, amit magam is elkerülnék szivesen. Egy biztos: ez így nem tartható állapot.
Hát nem tudom... szerintem ha annyira érdekelné a kutyanevelés, akkor már utánajárt volna magától is... Sok embernek csak annyiból áll az állattartás, hogy "kib@szom az udvarra és lökök neki valamit enni".
A macskakérdés megintcsak nem egyszerű. Én is a cicás oldalt képviselem, nekünk is volt egy nagy vitánk a szomszéddal a macskáink miatt. Sokmindent kipróbáltunk, de sajnos a macska olyan, hogy ha menni akar megy. Mi felajánlottuk a szomszédnak, hogy veszünk egy elektromos macskariasztót, az volt a kérésünk, hogy olyan helyre tegye, ahonnan a hatóköre nem éri el a mi udvarunkat is. Viszont végül nem élt vele, de azért a helyedben megpendíteném ezt a szomszédodnak, hátha...
Ezt is meg fogom tenni. Csináltam évekkel ezelőtt egy frappáns kis madáretetőt, amit innen a gép előtt ülve klasszul látok, kb 2,5 méterre van tőlem. Szotyit kapnak a cinegék és mellé a földre félbevágott almát teszek, amit a rigók kajáznak. Imádom nézni, amikor ellepik az etetőt és környékét a madarak. Ma reggel kimegyek és mit látok? Fekete tollak mindenfelé az etető körül. A macska megfogott egy rigót. Baxa meg! Tudom, hogy ez a tápláléklánc része, csak ne az én kertemben történjen. Azt is tudom, hogy a macska kóborló állat,de voltam olyan helyen dolgozni egy háznál, ahol 42db macska volt és nem mentek ki a kertből. ...mert úgy volt megcsinálva a kerítés! Befelé hajlott a teteje, nem kicsit. Nem tudott kimenni. A házigazda meg is mondta, hogy ők csak a macskáknak élnek és tisztában vannak avval, hogy ezt nem mindenki tolerálja, ezért megtették a megfelelő óvintézkedéseket. Ilyen hozzáállást várnék el minden állat tartótól és én is igyekszem eképp cselekedni. Pl. sosem volt kinn az utcán a kutyám még a kapu előtt sem, úgy sem, hogy én ott álltam mellette. Utcára csak pórázzal mentünk. Csak akkor vettem le, amikor beengedtem a Dunába fürdeni.
Most, amikor ezt írom éppen megint idetelepedett a macska, lesbe bebújt és várta a rigót. Rájött, hogy itt a tuti kajálda. Nem sokáig fog itt kajálgatni, erről gondoskodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!