Mit gondoltok a biewer yorkiról?
És erről a kennelről mit gondoltok: [link]
Itt rögtön az eladó kutyák képét raktam be. Mit gondoltok róluk. Jó körülmények közt nevelkedhetnek?
A kutya környezetében a tenyésztőnél figyeld meg a következőket, ezekből nagyjából le tudod vonni azt a következtetést, hogy milyen is a kutya állapota! És milyen a tenyésztő, vagy annak nevezett tag!
• kennel nagysága
• zsúfoltság
• elhelyezése (dög melegben, vagy huzatban van-e a kennel)
• higiénia, tisztaság
• bélsár mennyisége, minősége- megnézed, hogy normális -e, ezt tuti látni fogod!
• elhullott szőrzet, élősködők jelenléte van-e?
• gazda-tulaj, tenyésztő hozzáállása (hogy veled hogyan viselkedik!!!)
• az etetett tápanyag minősége( figyeld ki ha tudod, hogy milyen tápos-zsákok vannak!
És a kutya általános állapota! A frissen fürdetett babaillatnak ne dőlj be!!! Szagolj bele a fülébe is, ha szagtalan, az a tuti!
Ha belinkelsz ide jó pár tenyészetet, abból mi sem tudunk meg többet, mint te! Egy jó weboldal sok kiskutyát elad!
SZEMÉLYESEN KELL TAPASZTALATOT SZEREZNI!!!
A fentiek alapján például!
Egyébként nekem tetszenek ezek a kiskutyák, állítólag véletlen mutáció során keletkeztek Németországban a Biewer családnál, azért ez lett a nevük.
Üdv F
Szia! Én most a saját tapasztalatomról fogok írni. Nekem "hagyományos" és biewer yorkim is van. A biewer a fiatalabb. A yorkim, megválogatja, hogy kivel barátkozik,kb. 5 hónapos korában megijesztette egy kislány, azóta minden gyereket nagyon megugat,(csak 1-2vel tudtam összebarátkoztatni) Kevés kutyával volt csak barátságos. Amikor hazahoztuk a biewer yorkit, először vele is undok volt , de a biewer kitartásának köszönhetően hamar elfogadta. A biewer sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugisabb mint a másik. Nem ugat minden neszre, de jelzi ha valami nem stimmel. Tulajdonképpen minden kutyával, emberrel barátságos.Szófogadó, értelmes, tanulékony.Hamar szobatiszta lett (a yorkim viszont a mai napig néhány dolgot lepisil, pedig tudja hogy nem szabad).
A biewer nagyobb termetű, kb. 4,5 kg. Mozgásigénye sokkal nagyobb mint a másik yorkié. Labda-függő, imád apportírozni.Nagyon szeret szaladgálni, kergetőzni. Voltam velük yorki-talákozón is, a biewer minden kutyushoz odament, barátkozott velük. Nagyon érdeklődő, mindenről tudni akar, bár ez azt hiszem minden egészséges kutyára jellemző.
Szerencsére nem kényes, nem beteges. Novemberben egy kutyatámadás áldozata lett, ahol elég komoly sérülést szerzett be, ebből mára már szinte tökéletesen felgyógyult.
Igazából estig tudnék mesélni hogy milyen dolgai(k) vannak, de most a kérdéseidre próbáltam válaszolni.
Annyit még hozzáfűznék, az ismeretségi körömben lévő más biewerekre is jellemző az hogy sokkal barátságosabbak, nyugisabbak, mint a yorkik.
Ha lenne még kérdésed, szívesen válaszolok.
Remélem, megtalálod álmaid kiskutyáját, sok sikert és örömöt kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!