Ilyen fajta kutyát szeretnék majd és kíváncsi vagyok minden tapasztalatra, tanácsra, milyen gyorsan tanulnak, ragaszkodóak-e, szeretik-e a gyerekeket esetleg jól kijönnek-e más kutyákkal, mekkora a mozgásigénye, mennyi energia fér egy fiatal példányba, a szobatisztaságra gyorsan nevelhető-e, mennyire kényes, mennyire hullik a szőre illetve hogyan akadályozhatom meg azt? Nem mindent írtam le csak ami eszembe jutott, de mindenre kíváncsi lennék. Találtam is egy kennelt, de már rég írtam e-mailt és nem írtak vissza, de aki ismeri az meg tudná mondani milyenek az árak? Általánosságba mennyibe kerül egy ilyen kutya? A válaszokat tényleg nagyon köszönöm, sokat segítenek!!!
Pont olyan, mint a többi yorki, mivel csak a színe más.
A szőrhullás megakadályozását hogyan gondolod? Ha kihullik, akkor kihullik, az ellen nem tudsz tenni. Legfeljebb ragasztóval, de az káros lehet. :))
Nekem tetszik a színük, de alapvetően nem az én álmom.
Szobatisztaságra minden kutyát ugyanúgy kell tanítani, nincsenek különbségek, legfeljebb egyedek de nem fajták között.
Az ára horribilis, arra számíts, hogy kb. a duplája egy "sima" yorkiénak.
Ha nem válaszolnak a mailre, hívd fel őket.
2011. jan. 1. 22:48
3/15 anonim válasza:
Ez a fajta még az FCI által nem elfogadott fajta, szóval az ára biztosan irreálisan magas. Egy tenyésztőtől vett yorki 100-150 ezer forint, ez bőven több. A kinézett kenneled nekem tetszik, jónak tűnik. Ha nem írnak vissza, hívd fel őket, úgy láttam, november végén volt a legutolsó alom, szerintem március-április környékén számíthatsz a következőre.
2011. jan. 1. 23:35
4/15 anonim válasza:
az a kennel nem jó :S mini yorkikat is árusítanak :(
2011. jan. 1. 23:47
5/15 anonim válasza:
Én csak a honlap címéig jutottam el.
... még hogy játék!!! A qrvaanyjuk a játék, nem egy állat! Főleg nem egy terrier!
Egyébként jellemükben, igényeikben olyanok, mint a többi Yorki, méretük ellenére elég akaratosak, nagyon céltodatosan kell nevelni őket.
(a szőr hullást pedig csak a padló állítja meg:))
2011. jan. 2. 06:32
6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, én úgy hallottam ha minden nap fésülve van a szőre és minőségi tápokat kap akkor kevésbé hull a szőre. persze nem azt akarom mindenképp megakadályozni, hogy ne hulljon a szőre, csak, hogy azért elviselhető legyen, amúgy minden nap felporszívóznék utána.
2011. jan. 2. 12:11
7/15 anonim válasza:
Bocs,de minek neked kutya.?
Kicsit olvass még utána,
Amúgy a yorki szőre nem hullik,ezért is szeretik panellba vinni és gyerekek mellé vagy azok mellé akik allergiások a kutya szőrére.
Mindenképpen minőségi eledelre vans züksége
és fésülni kell mindenap.
Az pedig amiket kérdeztél nem tapasztal kérés hanem alapvető dolgok.bocsi.
2011. jan. 2. 14:02
8/15 A kérdező kommentje:
jól van na. még amúgy is van fél évem addig és már megrendeltem egy könyvet, ma érkezett meg és már neki is kezdtem. csak ez általánosan szól a kutyákról. de köszönöm neked is a választ. tényleg sokat segítettél. ja és mindenkit felpontoztam! :P
2011. jan. 2. 17:18
9/15 anonim válasza:
A biewer yorkshire terrier szerintem egy nagyon aranyos, és szép kiskutya. Az egyetlen "hátulütője" csak az, hogy miután az FCI által el nem ismert fajtába tartozik, törzskönyveztetni csak a németeknél lehet. Magyarországon nem, és nem is honositható. Kiállitásra, csak El nem ismert fajta osztályba tudod nevezni, tenyészszemlére nemtudod vinni. Az ára igy irreálisan magas, tenyésztőtöl kb 200-250 e ft. Akik yorkit fedeztetnek biewer-rel, onnan 50-80 e ft.-ért tudsz venni. És habár nem minősül keveréknek, nem ajánlom, mert a tenyésztők ezt nem csinálják, csak a gyártók. Az pedig mindig rizikós.
2011. jan. 4. 14:40
10/15 anonim válasza:
Még egy mondat: igy a honlap alapján, igényes kennelnek tűnik. Tetszenek a kiskutyák , a leirások. Szerintem ez egy jó kennel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!