Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik lenne a...

Szerintetek melyik lenne a legjobb kutya nekem?

Figyelt kérdés

Amióta élek kutyák vesznek körül, mivel apám foxikat tenyészt.Imádom a kutyákat, rengeteget foglalkozok apám kutyáival.Szeretnék most viszont egy saját kutyát, de nem foxit, mert őket annyira nem szeretem a makacsságuk és szófogadatlanságuk miatt.Nekem az okos, könnyen tanítható, nagy mozgásigényű, szép, nem túl hosszúszőrű, kis-közép termetű kutyák jönnek be.Rengeteget bújtam a kutyákról szóló szakkönyveket.3 kutyafajtáról gondolom azt hogy nekem megfelelő lenne.Ezek pedig a Border Collie, a Róvidszőrű Magyar Vizsla és a Mudi.Igazából nem szeretnék nagyon drága kutyát.A border collie nagyon tetszik mindenféle szempontból, de félek nekem drága lenne.A mudi nagyon-nagyon tetszik, a városunkban van is egy tenyésztő, nem nagy kutya és nem is drága.Vizsla is nagyon tetszik és van egy nagyon jó hely ahol születnek kicsik és egyáltalán nem drágán adják, nagyon jó ismerősöm a szuka gazdája.Akármilyen fajtát választanék, jó helyről származna a kölyök, meg tudom ítélni ezt.Úgyérzem nagyon értek a kutyákhoz, nagyon sok mindent tanultam róluk és nevelésükről az utóbbi 5 évben.Szerintetek melyik kutya lenne nekem a legjobb választás? =)

15/L

2011. jan. 1. 21:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Csak azt nem értem, ha ennyire szeretitek a kutyákat, miért nem hoztok egyet egy menhelyről....még esetleg találhattok egy fajtatisztát is! Nekem mindig mentett és/vagy menhelyi kutyáim voltak, és nagyon meg voltam velük elégedve. Az emberek "imádják" az állatokat, az árvákkal mégsem törődik senki. Pedig nem ők tehetnek róla, hogy odakerültek. Csak ciki egy menhelyi kutyát tartani, aki nem 70 ezerbe került.
2011. jan. 1. 23:53
 12/22 anonim ***** válasza:

A border collie elég nagy falat. Ha a foxikon kívül nem volt még saját kutyád, nem ajánlanám. Nagyon le kell kötni a figyelmét, egész nap nincs meg a kertben. Legalábbis megvan, és lesz elfoglaltsága is, csak nem igazán fog tetszeni neked amit talál magának. Még suliba jársz, és a tanulás mellett nemhiszem hogy egész nap egy bordert tudnál szórakoztatni. Ő olyanoknak való akik szinte egész nap otthon vannak, de a legjobban egy tanyán érzik jól magukat, ahol birkákat terelhetnek.

A mudival is sokat kell foglalkozni, bár minden kutyával. Én úgy érzem, hogy neked egy magyar vizsla lenne az ideális. Könnyen kezelhető, családcentrikus, barátságos kutya, és nem olyan "leköthetetlen", mint a border. Bár vele is igen sokat kell mozogni, gondolom ezt tudod.

Tudok ajánlani egy megbízható tenyésztőt:

[link]

Egyik ismerősömnek tőle van a vizslája, nagyon egészséges és jólnevelt kutyus, már 6éves de még semmi egészségi problémája nem volt, a tenyésztővel is rendszeresen tartják a kapcsolatot. Ha jól tudom, most is épp van egy alom. És a vizslák nem is olyan drágák, a magyar fajtákat nem becsülik nagyra, sajnos...

www.magyar-vizsla.lap.hu

Itt megtalálod a magyar kenneleket, és infókat is a fajtáról.

Jó kutyázást! (:

2011. jan. 2. 12:46
 13/22 anonim ***** válasza:
Én a Viszlát mondom. Barátnőmnek van egy Vizsla kutyáj, Zsömi. Csak úgy könyörög, hogy simogassuk. Viszont egy hátránya van amikor csóválja a farkát akkorát üt vele, hogy majd megőrülök a fájdalomtól.
2011. jan. 2. 12:50
 14/22 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:53

Tudod van aki komoly célokat tűz ki maga és a jövendőbeli kutyája elé.

És a tenyésztők! nagyon sok munkát és szabadidőt fektetnek bele a tenyészetbe amit a szaporítok egy pillanat alatt romba döntöttek.

Ne érts félre,nekem is van 2 menhelyi kutyám,de velük nem tudok kiállításra és versenyekre járni ettől függetlenül imádnivaló és a társaiktól nem alacsonyabbak semmivel sem.

De ha valakinek elhatározásai vannak (főleg 15 évesen ilyen komolyan gondolva) akkor ugyan miért ne lehetne egy fajtatiszta törzskönyves kutyája?

Szerintem pont nem a kérdező tehet a túlszaporodásról és nem egy 5ezer forintos szaporitott kutyákra akarja kiadni a pénzt.

2011. jan. 2. 14:08
 15/22 anonim ***** válasza:

Igen tudod akadékoskodó vannak olyanok akik akarnak valamit kezdeni a kutyájukkal és nem csak szeretgetni meg sétálni vele. És akármilyen elvakult menhelyimádó vagy be kell vallanod hogy pl komoly sportra (mert vagy olyan volt az életük ami miatt nem elég bátrak vagy pedig mert egy keverék kutyában nem túl gyakran vannak meg speciális ösztönök, pl terelő ösztön vagy védő...) vagy tenyésztésre nem alkalmas egy menhelyi kutya illetve csak nagyon nagyon ritka esetben és ugye ez nem az a hely ahol lehet próbálgatni hogy hátha mert élőlényekről van szó. Illetve szerinted kinek lenne jó az hogy az ember olyan kutyát tartani akire nem vágyik tiszta szívéből? Az állatokat nem csak örökbe fogadással lehet támogatni. Arról nem is beszélve hogy egy 15 éves lánynak talán nem egy menhelyről hozott problémás kutyával kellene kezdeni a saját kutyás életét.

Amúgy kérdező én a mudit ajánlom mert azt mád senki sem monda :d és mert nekem is az van, nálad fiatalabb koromban kaptam és nagyon jól megvagyunk. Semmi gond nincs vele, egészséges, szófogadó (egyedül neveltem) és különleges is, nem jön szembe minden sarkon. Nekem nem tetszik a másik két kutya de ez magánügy.

2011. jan. 2. 15:42
 16/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Igen, képzési célokra szeretnék kutyát.Másik az én nem az a fajta vagyok aki elhanyagolná a kutyáját.Apám foxterrierjeivel is nagyon sokat foglalkoztam, néhányukat nagyon jól ki is tudtam képezni különböző feladatokra. =) Szerintem akkor a border kilőve, ő lehet így túl nagy falat lenne nekem. =/ De egyszerűen nem tudom hogy vizsla vagy mudi legyen.A vizslának az összes tulajdonsága tetszik egyedül az nem hogy nagy ezért minden drága neki.A mudival nincs semmi bajom.Csak egy valami de azt kiírom egy új kérdésben...:P
2011. jan. 2. 21:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell minden ehhez hasonló kérdésnél beírni egy olyan kommentet, hogy "senki nem foglalkozik az árvákkal", meg hogy menhelyről hozzon.

Vannak emberek, akik meg akarják nézni, honnan vesznek, velük nőnek fel és ez baromi sokat számít.

2011. jan. 3. 15:45
 18/22 anonim ***** válasza:
egyébként vizslám van, megdöbbentően okos és mindenki szereti. kirándulásokat bírja és imád a gazdival lenni.
2011. jan. 3. 15:46
 19/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de 15 évesen semmiképpen ne vállalj munka kutyát. Vizsla és mudi is lefáraszthatatlan, suli mellett, és majd később egyetem, munka, család, nem fogod bírni, ez felelőtlenség. Ha csak nincs egy hiperaktív anyud, apud, aki mozog vele amíg te nem vagy.

Tapasztalatból mondom, suli mellett, egyedül vizslát nehogy!!!! Ő folyton pörögne, játszana, neked megtanulnod kellene, tehát vagy a suli rovására megy, vagy olyan bűntudatot ébreszt benne hogy megszakad a szíved.

És a mudi hasonló, tehát válasz nyugisabb kutyát. Egy snacival, spánielel vagy valami hasonló keverékkel is lehet nagyok kirándulni, sportolni, és még sem szedik szét a házat ha egy nap mozgás kimarad.

2011. jan. 3. 16:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Utolsó neked hány mudid vagy vizslád volt? Mert nekem 3, 10 (!)-től 15 éves koromig lett meg mind és láss csodát mégis van életem (egyetem stb) és a kutyáim is jól vannak, pedig senki más nem foglalkozik, és foglalkozott velük rajtam kivül soha egy séta erejéig sem. Nem kell ennyire túlmisztifikálni a dolgot, vannak ennek sokkal nehezebb témák is. Csak akarni kell, ennyi.

És akkor amúgy mikor lehetne valakinek(munka)kutyája? Mert iskolakor nem, egyetemkor nem, család idején nem, akkor? Ezeket te írtad... Azt hiszed a munkakutyásoknak nincs családjuk, munkájuk meg minden?

2011. jan. 4. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!