Miért olyan flúgos a legtöbb (nem mind! ) palotapincsitartó?
a kutya választja a gazdát, vagy fordítva?
nektek mik a tapasztalataitok ezügyben?
Utolsónak. Természetesen vannak terület őrző kutyák. De meg tudom különböztetni melyik az aki a területét őrzi és melyik az ha kiszabadulna akkor már nem lenne kutyám. Volt már olyan, hogy simán kijött a kerítés alatt egy pointer féle kutya. De annyi volt, hogy gyorsan körbe pisilt három részen és ment is vissza. Na ő egyértelműen a területét őrizte és azért volt ideges mert ott mászkálunk. De találkoztam már olyan újfullandival aki ha kijön akkor tuti hogy kutyástól együtt szétszedett volna.
Általában akik terület őrzőek azok oda vissza rohangálnak a kerítésnél. Védik mindenhonnan a területüket. Akik pedig a kutyára (vagy emberre) mennek azok pedig nem csinálják ezt hanem melletted halad végig és titeket ugat. Meg megy neki a kerítésnek akkor is ha nem is vagy közel hozzá.
Timi!
Ha a mi házunk előtt sétálnál a kutyusoddal, a mi kuvaszunk is nagyon ellenségesen viselkedne, biztos, hogy támadna is, ha kijutna az utcára. DE! Semleges területen nem bántana sem Téged, sem a kutyádat, ha barátságosan viszonyulnátok hozzá. Sőt! Meg is simogathatnád és még játékra is hívná a kutyusodat, mert jól szocializált. Az állatorvos úgy szedte ki a szeméből a varratokat(sajnos műteni kellett), hogy nem altatta el, megállt vele szemben, fogta a csipeszt és az ollót, a kutya pedig nyugodtan tűrte.
A rendelőbe érkezvén a gazdik mind közelebb húzták magukhoz a kisebb kutyáikat, a lélegzetük is elállt, amikor bementünk a kuvasszal. Ám néhány perc múlva, amikor tapasztalták, hogy barátságos, érdeklődve szimatolja a többi ebet és nem akar támadni, a gazdik szemében már láttam a csodálatot iránta és már nem féltették tőle a sajátjukat.
Ám a génjeiben benne van, hogy meg kell védenie, ami a családé, saját területére nem engedne be sem embert, sem kutyát a jelenlétünk nélkül, de ez még nem azt jelenti, hogy szocializálatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!