Miért olyan flúgos a legtöbb (nem mind! ) palotapincsitartó?
a kutya választja a gazdát, vagy fordítva?
nektek mik a tapasztalataitok ezügyben?
Mit értesz azon, hogy flúgosak?
Netán dili fleknijük van?
Vagy netán arra gondolsz, mivel kis termetű a kutyájuk így jobban féltik a nagyoktól?
Flúgos bácsikáknak van sokszor.
Csúnya, idegbeteg nem okos kutya szerintem.Kutyátlan, és nem a mérete miatt. A yorkikat bírom.
A mi kutyánkat is meg akarta már ölni több kutya, az életemet veszélyeztettem párszor érte.
Kistermetű kutyát csak borssprével a kezemben sétáltatnék csak, most már.
Hát a szomszédomnak (idős bácsi) van Pincsije és a bácsi tényleg igazi flúgos minden szempontból, olyan "kedves bolond" jelenség a bácsi, de a Pincsinek ehez nem sok köze van szerintem.
Egyébként az idősek ( a korukból fakadóan) egyszer mind elkedzenek "bolondulni", szenilisek lesznek előbb-utóbb. És az is tény, hogy az idősek általában magányosak, gyerekek, unokák ritkán látogatják őket, és ezért kutyát macskát tartanak, hogy ne legyenek egyedül, legyen kit szeretni, legyen kiről gondoskodni, legyen kit nevelni és az idősebbeknek minden szempontból a kisebb termetű, nyugodt, kevés mozgástérrel és mozgásigénnyel rendelkező kutyafajta való, mint pl.: Pekingi palotakutya, Tacskó...stb. Így nagyjából összeáll a kép.
Amúgy nekem is Pincsim van és nem vagyok flúgos (még...) :)
"Flúgos bácsikáknak van sokszor.
Csúnya, idegbeteg nem okos kutya szerintem.Kutyátlan, és nem a mérete miatt. A yorkikat bírom.
A mi kutyánkat is meg akarta már ölni több kutya, az életemet veszélyeztettem párszor érte.
Kistermetű kutyát csak borssprével a kezemben sétáltatnék csak, most már."
Had válaszoljak erre a válaszodra.
Most pont általánosítasz. Nézzük csak sorba.
Tény, hogy sokszor idősebb emberek tartanak ilyen kutyákat. Az indok talán az, hogy természeténél fogva igen lusta kutyák (de ez nem törvényszerű). Nem pörgősek, szeretnek lustálkodni és hát általában az idősebbek sem futni járnak tisztelet a kivételnek! Mert természetesen vannak!
Csúnya: Nos valóban mindenkinek más a csúnya. Mindenki más értékrendet képvisel DE szerintem nem lehet mondani rájuk, hogy csúnya, meg szerintem egyikre sem, mert minden kutyában van valami szép.
Szerinted ez a kutya csúnya? [link] Nem azért mondom, mert a sajátom. Természetesen mindenkinek a saját kutyája a legszebb, de nem hinném, hogy annyira ronda kutya lenne, mert már nagyon sokan megdicsérték milyen szép. Bátorkodom hinni, hogy nem nekem van a legrondább kutyám :)
idegbeteg: Na hát nem tudom tartottál-e már kutyát, de eme válaszod alapján igen erősen kételkedem abban, hogy igen. Vagy ha tartottál, akkor nem vagy tisztában igen alapvető dolgokkal. Mindig a gazda felelős azért, hogy milyen kutyát nevel, ha úgy tetszik alakít. Ha kellően szocializálod, jársz vele kutyák közé hidd el semmi de semmi oka nem lesz arra, hogy idegbeteg legyen. Mert nem olyan természetű. Igen is szeret kutyák közt lenni. Érdekes, az én pincsim miért nem idegbeteg? Ő valami különc? Soha semmilyen kutyát nem ugat meg pórázon indok nélkül. (indok alatt olyan szerepel, hogy már megharapta az adott kutya, így természetesen a legjobb védekezés a támadás szinten természetesen nem hagyná magát) De például simán elmegyek vele kertes házak mellett úgy, hogy üvöltenek rá a VALÓBAN antiszociális kutyák és ő még csak a fejét sem fordítja oda. Na ez a különbség.
nem okos kutya: Ezzel megint tudnék vitatkozni. Azt aláírom, hogy nem egy észlény. Hisz nem terrier, nem arra tenyésztették ki, hogy munka kutya legyen. De minden kutya tanítható a maga módján. Csak megfelelő gazda kell hozzá, aki nem gyerekként kezeli és igen is meg mondja illetve mutatja neki, hogy mit szabad és mit nem. Nem tanul úgy mint egy német juhászkutya. Ezt elismerem, de nem lehet azt állítani róla, hogy hülye, vagy nem okos. Minden kutya okos, csak nem mindegy, hogyan tanítod. Az én kutyám póráz nélkül mellettem jön. És nem (csak) azért, mert olyan nagyon ragaszkodó, hogy nem mer elmozdulni mellőlem (mert egyébként kan kutya így értelemszerűen nagyon szívesen jelölget), hanem mert megtanítottam neki. Nekem nem okoz gondot, ha póráz nélkül át kell menni egy, vagy akár több úttesten. Mert magam mellé hívom a kutyát, út szélén leül és akkor indul ha én is indulok, vagy ha külön engedélyt adok rá, hogy na akkor futás. Ezen kívül még nagyon sok dolgot tud. De ez csak egy példa rá, hogy tanítással, neveléssel lehet belőlük valami "kutyaszerűt" összehozni.
kutyátlan: Ahogy érzed, ha neked kutyátlan kutyátlan. Nem fogok ezzel vitatkozni, mert jogod van véleményt alkotni róla. Bár ugye könyvet sem a borítójáról ítélünk :) Egyébként meg nem hinném, hogy a yorki különb lenne a fajtánál. Ne essék félreértés nekem a yorkikkal sincs semmi bajom, HA úgy van nevelve. (persze ha nem úgy van nevelve akkor sem a kutya a hibás érte)
Tény és való, hogy én is védtem már meg a kutyámat. Sőt haraptak is már meg miatta. Persze rögtön beadta a hős lovagot alig bírtam lefogni úgy szét akarta tépni a nálánál körülbelül 6x nagyobb kutyát. És akkor sem az enyém ment a másiknak, hanem fordítva. Ráadásul el is volt engedve. Aki kis testű kutyát tart annak számolnia kell azzal, hogy bizony meg kell védeni ha úgy van. De ha egy német dogom lenne én őt is ugyanúgy védeném. Csak hát az ölbe kapás lenne kicsikét nehezebb :)
Bocsánat, ha hosszúra sikerült a válaszom, de tényleg nem bírom amikor egy fajtát általánosítanak.
Főleg szívügyem lett, mert előtte én sem szerettem a pincsiket, de mióta az a kis majom hozzám került és rádöbbentem, hogy még sem volt igazam azóta próbálok mások véleményét is megváltoztatni ész érvekkel.
Ja és a lustálkodásról még egy pár szót :)
Csak a tegnapi programot említem:
Reggel: 20 perces séta
Délben: 30 perces séta
Délután: 2 óra a futtatón, ahol játszanak és futkároznak a kutyák. Az enyém is, mert ő sose ül le minden buliban benne van.
Este: Másfél órát futottunk lent.
Ennyi mozgás, futás szerintem már egy nagyobb fajta kutyának is igen kimerítő. Sőt. Még terriereknek is simán.
De azért érdekes,mert ha meg nem viszem le képes egész nap feküdni, de ha lent vagyunk meg nem áll. Szóval kis alkalmazkodó. Ha azt akarod, hogy 8óráig meg se mozduljon nem fog megmozdulni mert alszik. De ha azt akarod, hogy na akkor irány kirándulni, szívesen veled tart. Csak nyáron a szőre miatt figyelni kell azért, ha nem vágatod.
"üvöltenek rá a VALÓBAN antiszociális kutyák"
Nem csak az antiszociális kutyák ugatnak, hanem legtöbb kutya, ha idegen fajtársát látja a saját területe körül. Ösztönös dolog, védik, őrzik ami az övék! Szemükben egy nem a családhoz tartozó ember vagy kutya a ház körül, már betolakodónak számít. Ez még nem azt jelenti, hogy antiszociálisak. A mi kutyáink sem szeretik, ha idegen ebek ólálkodnak a házunk körül, ám saját területükön kívül barátságosak emberekkel és kutyákkal egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!