Mit gondoltok erről a tápról? Jó minőségű/beltartalmú?
vannak összehasonlító oldalak (usa weblapok), ahol kitérnek az ilyesmire, illetve ha van odakint kutyás ismerősöd, akkor őt is megkérdezheted. eukanuba, hills, propac, ez mind egykutya a chappy, pedigree kategóriával, röviden szar.
azok közül, amit ott tényleg jónak tartanak Mo-n csak az Acanát és az Orijent lehet beszerezni (ha jól tudom).
Egyébként nem hiszem,hogy rosszabb pl. a eukanubánál.
Talán a josera tápok közül találsz ennél jobbat, és az nem túl drága.
Amúgy én is acanával etetek, miért baj a sok zsírtartalom?
Azért, baj szerintem, mert elhízik tőle a kutya, ezek a tápok nem erre az éghajlatra lettek kitalálva, hanem a hideg északi országok klímájára.
De cáfoljon meg aki szerint jó a túl magas napi zsíradék bevitel?
Jobb lenne ,ha egészséges ,magyar élelmiszereket ennél.
Friss gyümölcs,zöldség.
lehetőleg magyart,mert az új zélandi 3 hónapot utazik.
magadnak csinálj ételt ,mert ezekbe a katyvaszokba beleteszik azt is amit a kutyák se ennék meg.
Egyszer nézd meg ,hogy készül ,többet nem eszed meg.
Csak magadban bízz és a szamaradban.
Nézd meg a Spectrumon a készételek pokla című kétrészes műsort.
Okosabb leszel.
A kutyáknak nagyon fontos a zsír,főleg igy télen.
Mondjuk én nem tápozok,de régebben akármilyen tápot adtam soványak voltak és rosszul emésztették meg.
Most csirkefarháttal vagy egyéb olcsó húsmaradványokkal etetek.A hentestől veszem frissen.100 ft/kg ért....érdemes ezen elgondolkozni mert a leggagyibb tápnak is több száz ft kilója:O
grétimixet és zsir adok még hozzá,ill párolt mirelit vegyesköretet.tavasszal és ősszel nyomunk egy vitaminkúrát hogy felkészüljenek a vedlésre,tüzelésre stb.
sportkutyák,sokat mozognak napi 8-10 km-t ha táppal etetnék rámenne a gatyám és hosszútávon az ő egészségük is.
szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom a házi kutyakaja gyártást!olcsó és jó:)
Persze, jó dolog ha hússal etet az ember, de nem gondolom hogy a farhát jó megoldás, mivel nagy része csont.
Azt se hiszem hogy olcsó, mert míg egy jó tápból egy 15 kilós kutyának 150-200 gr. a napi adagja, farhátból ennek a többszöröse kell, mivel a nyers hús 70-80 százaléka víz.
200 gr. Acana nekem kb 125 forintba van, (nagykeráron veszem relative nagy tételben)és ehhez nem kell külön adjak zöldséget, ilyen-olyan vitamint, nem kell ez miatt külön hűtőt üzemeltetni,főzni, mosogatni, stb. Amúgy alkalmanként főzök nekik kaját, és a maradékot is megkapják a kutyáink, de a táp a fő kajájuk. Nekem hosszútávon így a legolcsóbb, legegyszerűbb.
Farhátból szerintem kéne nekik min. 1,5 kg, és még ehhez zöldség, stb. 150-200 ft. ba lenne, mega +munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!