A felülbélyegzett törzskönyv mennyit ront a kiskutya értékén?
elletni akarom, de nem a pénz miatt, hanem akarok kölyköket
amúgy is csak hobbi célra adnám el vagy oda itt a városban ismerősöknek
csak kíváncsi voltam az árukra, hogyha marad pár kölyök akkor mennyiért lehet eladni, vagy hogy s miként jön vissza a rájuk költött összeg
persze azt tudom, hogy hasznom nem lesz, de a buktatóira vagyok kíváncsi
olyan nagy bűn ez, hogy nem lehet normálisan válaszolni?
Sehogy nem jön vissza.
Tényleg miből áll elvinni egy tenyészszemlére? Utána meg ivartalanítani? Ha csak a pénz érdekel, ne csinálj almot. Ha ennyit sem tudsz a tenyésztésről ne csinálj almot.
Egyetlen esetben csinálj almot: Ha a szukád tényleg fajtájának remek példánya, amit tenyészszemlével, szűrési eredményekkel, esetleg kiállítási díjakkal tudsz igazolni és találtál egy olyan kant, aki a meglévő minimális hibáit várhatóan javítja a kölykökben.
Egyébként a felülbélyegzett törzskönyv semennyit nem ront az értékén. Azon legfeljebb a meggondolatlan párosítás ront.
Az ára más kérdés.
Figyi, ha nincs tenyésszemléje a kutyádnak akkor, hogy akarsz felülbélyegzett tk-et kiváltani a kölyköknek. Addig nem tudsz semmilyen tk-et kiváltani amíg a szukádnak nincs meg a tenyésszemléje, és nincs kennel neved. Ha ezek megvannak ja és a szűrések akkor hajrá.
Amúgy ha egy kölyöknek felülbélyegzett a tk-ja semmivel sem jelent kevesebbet se kiállításon se tenyésszemlén se sehol. Ugyanúgy indulhat bárhol, nyerhet is tenyészteni is lehet, sőt 2 felülbélyegzett kutyának a kölykei már nem lesznek felülbélyegzettek. Ez az egész csak pénz lehúzás.
Hogy szeretnél felülbélyegzett tk-t a kiskutyáknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!