Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Németjuhász, Border collie...

Németjuhász, Border collie vagy Szibériai husky?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb választás? Okos,energikus barátságos,de védelmező kutya legyen. Lovagolni járok közben nyugodtan kellene várnia rám.!
2010. dec. 26. 17:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem irreális elvárás bármilyen kutyától, hogy olyan ingerkörnyezetben ahol lovagolni lehet nyugodtan várjon rád. Ezt kétféle képpen tudod megoldani. Vagy a kocsiban hagyod addig, vagy veszel neki boxot, és beszoktatod oda. Lehetetlenség elvárni egy kutyától egy egy órás helyben maradást lovak között.

Ha jól értem mindenképpen munkakutyát akarsz. Ezt jól átgondoltad? Tuti, hogy lesz időd ennyi energiát levezetni úgy, hogy közben azért neked rengeteg idődet leköti a lovaglás?

2010. dec. 27. 12:17
 12/14 A kérdező kommentje:
Az egyik lovas is hordja a kutyáját és amíg o lovagol addig nyugodtan várja.
2010. dec. 28. 08:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a husky legtöbb egyede ki van zárva.

Az én ex-lovasoktatómnak két collija van, születésüktől kezdve lovak között élnek, és mostanra jól megszívták, mert egész életükbe be vannak zárva egy kis területre, ugyanis terelték a lovakat, ami közben az egyik colli megsérült, plusz ugye nem nagyon volt békéjük a patásoknak... Egyébként a két colli szaporítós kutya, mégis ilyen erős volt bennük a terelő ösztön...

Németjuhászt láttam három lovardánál is, nyugodtan el voltak a lovakkal, leginkább csak feküdtek, nézték a látogatókat. De ezek ugye ottani kutyák, saját területen más, mint egy idegen helyen, idegen ingerek között.

Szerintem a njuhász lenne a jó választás, csak szocializáld minden állathoz, hogy semmi ne vonja el a figyelmét, és legyen meg a tekintélyed ahhoz, hogy ilyet kérj a kutyádtól.

2011. jan. 7. 06:06
 14/14 A kérdező kommentje:
koszonom sokat segitettel. Igen en is a nemet juhasz mellett dontottem. Lenne szocializalva rendesen kutyasuliba jarnank meg egeszen kicsi koratol szoktatnam a lovakhoz,hogy aztan mar teljesen termeszetes legyen neki.
2011. jan. 8. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!