Miért mondja ezt nevelőapám? Szerintetek igaza van?
Mindenkin nem lehet segíteni.
Tőled nagyon rendes, hogy vettél kaját a kutyáknak :-).
A hajléktalan kérdésben nem értek veled egyet, de ez mindegy is. Nem olyan egyszerű szerintem a helyzet, hogy "mind alkoholista, munkakerülő".
Az tök jó, hogy támogatod a kutyákat.
Apukád meg akkor támogassa a hajléktalanokat, szerintem az is szép dolog.
Nevelőapád vajon mennyit segített a hajléktalanoknak?
Tapasztalatom szerint az kritizálja a jótékonykodást, aki maga nem gyakorolja.
Tényleg nem lehet mindenkin segíteni. De vannak elkötelezett emberek. Vannak, akik elsősorban emberen segítenek és vannak, akik a kiszolgáltatott állatokon.
Mindkettőre szükség van.
nagyon jól tetted!
a hajléktalanokkal kapcsolatban egyet értek!
amúgy én is a vörös iszap katasztrófakor is csak az állatokat sajnáltam,arra hivatkozva, hogy ők nem tudják miért van ez.
Nálunk is kb ez volt, csak a barátommal, emiatt lett vége. Én, amikor megkaptam a fizetésemet, rögtön rohantam a kutyaeledeles boltba. Egy német juhászkutya büszke tulajdonosa vagyok, neki vettem tápot, játékokat, mindent amit gondoltam.. és vettem 2 zsák olcsóbbik tápot a menhelyes kutyusoknak. Ez minden hónap elején így zajlott, megvettem a tápot, bevittem a menhelynek. Ám amikor idekerült a barátom, összeköltöztünk, a kutyámat nagyon szerette, de folyton furcsállotta, miért költök 3-4 ezer forintot a menhelyi kutyákra. Én megmondtam neki, azért mert segítek rajtuk. Ő is ezzel jött, hogy inkább az embereken kéne segíteni, nem a kutyákon. Szó szerint idézem, emlékszem minden szavára: Ahelyett, hogy az embereken segítenél, a büdös rusnya dögökre áldozod a pénzed.. minek? Őket el lehet altatni, és akkor nincs vele gond. Egy embert nem lehet elaltatni..
Nagyon szíven ütöttek ezek a szavak, nagyon szerettem őt, de összepakoltam a cuccait és kidobtam. Nem tudtam megbocsátani magamnak hónapokig, hogy egy ilyen emberrel éltem együtt..
Egy jó tipp: Én támogatni szoktam a hajléktalan embereket is, de nem pénzt adok nekik, hanem elmegyek a boltba és veszek pl 5 zsömlét, és azt adom nekik oda. Én nem adok nekik cigire meg alkoholra pénzt.. A legutóbb egy hajléktalan oda jött hozzám, hogy adjak neki pénzt cigire. Én megmondtam neki, hogy nem fogom támogatni az életének az elrontását.. felajánlottam neki, hogy veszek neki egy üdítőt meg 1 szendvicset (ilyet sem szoktam mindig) de közölte, hogy az nem kell. Mondtam, hogy akkor viszontlátásra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!