Ebbe a kategóriába írom, bár a macskák rovathoz is tartozna 3 cica mellé milyen cicakompatibilis qty a jó? összeszoktatás és bármi hasznos tanács . ( azt mondja a rendszer ne köszönj, ne vagyok bunkó! vegyétek úgy köszöntem.
Én kétszer vittem haza ideiglenes kutyát cica mellé. Alapvetően két dolgot figyeltem. Mindkét esetben jó alaposan kimozgattam a kutyát (1,5-2 óra) aztán mutattam meg a cicának. A mozgatás alatt alapvetően azt teszteltem, hogy mennyire motiválható kajával, illetve hogy erélyes rászólásra, rámozdulásra mennyire reagál jól. Figyeltem azt is, hogy mennyire erős a zsákmányösztön, vagys ha zsákmányszerű mozgást csinálok zsínóros lasztival, vagy bottal, akkor mennyire feszülten érdeklődik.
Aztán megmutattam a cicát, természetesen boxból. Figyeltem, hogy mennyire heves a reakciója. Itt újra kipróbáltam, hogy erélyes tiltásra reagál-e, illetve kajával el lehet-e csalni, vagy megfeszülten figyeli a macskát.
Innentől már egyszerű volt, egyik esetben sem volt semmilyen merénylet a macsek ellen. Mondjuk a mi macskánk nem menekül a kutya elől, és ez hatalmas könnyebbség.
Az egyik menhelyes kutya volt, aki csontsoványan, verve, életmentő műtétre szorulva került utcára, a másik utcán összeszedett talált kutya volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!