Összeszoktatás? Kinek, hogy ment? Nehezen, vagy könnyen? Esetleg valami tanács?
Szia!
Igaz én kutyát és macskát szoktattam össze, de az biztos,hogyha odatartod közel az egyiket a másikhoz és megszagolják egymás orrát, akkor nagyon nem lesz gond. Mindenesetre a régebbi kedvenccel mindenféleképpen éreztetni kell, hogy attól, hogy új jövevény érkezik, neki úgyanolyan marad a státusza, ugyanazt a szeretetet és gondoskodást fogja kapni, így nagy valószínűséggel nem lesz a másikra féltékeny. Sok sikert, üdvözlettel: Nóra
Mindkét kutyát tedd pórázra. A nagyobb kutyát fogd te, a kicsit pedig valaki más. Engedd közel a két kutyát egymáshoz, hogy szokják egymást. Te is közeledj a kicsi felé, így a nagyobb kutyus látni fogja, hogy nincs "baj".
Egyébként milyen fajták? :)
Nekem a 2 éves keverék kan kutyushoz jött egy 10 hetes szuka szintén keverék kutyus.
Az én kutyám iszonyú játékos..
Mikor hazavittük a menhelyről (vagyis az állatorvostól) a kicsit akkor a nagykutya odakúszott és elkezdte szaglászni a kicsi meg elkezdett szaladni és így kezdödőtt,azóta is játszanak folyamatosan.
Bár a nagykutyának vannak szokásai pl.
egy kutyaólban aludnak (pedig van külön is,na mindegy) és először a nagykutya mehet be és csak utána a kicsi :)
meg ilyenek.
Szóval nekem mondhatni semmi dolgom nemvolt az összeszoktatáson,lehet az is közrejátszott,hogy a nagyobb kutya kicsikora óta kutyák között volt és ez,de egyébként nemtudom.A lényeg,hogy eltelt fél év és nagyon jó a 'viszonyuk' (nekem mind a kettő ivartalanitott)
Szia!
Én drasztikus voltam. :D 8 hetes németjuhász kölyköt (kan) mikor hazahoztam, akkor fogtam és leraktam a többiek közé (mondjuk a többiek kistestűek, abból két szuka 15 és 6 éves és egy kan 5 éves), ők nagyon örültek neki, körbenyalogatták, játszani hívták, nagy boldogság volt, hogy új kiskutya érkezett a házhoz. :) Máig nagyon jól elvannak egymással, és a két kan a legjobb barát. Játszanak, szekálják egymást. Most 5 és fél hónapos a kutyus.
Egyébként én is megadom az összesnek ugyanazt a szeretetet. :)
Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy senkinél nem volt probléma. :)
Az én nagy kutyám is iszonyú játékos, de kicsit irigy is. Ezt a macsekon mutatja ki, nem bántja, de, ha simogatom a macskát, egyből ott terem ő is. A macskával hamar megbarátkozott, mondjuk akkor még kisebb volt.
Spániel, a kicsi spani keverék lesz.
Te miről beszélsz? Esetleg végig kellene olvasni amit írtam: (A kanomat semmiképp nem ivartalanítanám, hanem a szukát, ha kicsit nagyobb lesz)
Egyébként sem ez volt a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!