Elszökött kutyára létezik valamilyen keresési rendszer?
Itt a legnagyobb fórum, ahollehet keresni. Ha regisztrált chippes az a legbiztosabb, hiszen legelőször azt nézik, és azt el se hagyhatja.
Naná, hogy létezik! GPS alapú és 11 kilométeres sugárban képes követni egyszerre maximum 10 kutya mozgását:
Az én kutyáimnak sem jut eszébe meglépni, de olykor séta közben kicsit neveletlenek. Mindkettőnek van bilétája telefonszámmal és a nevükkel, de láttam olyat is, amire az volt rágravírozva, hogy "kérlek hívd fel a gazdim" :)
Egy ismerősömék kutyája szilveszterkor eredt útnak, nyakörve nem volt a nyakában. 4 nappal később 30 km-vel arrébb találtak rá egy bozótosban, lefogyott és mocskos volt. Ők rögtön első nap kiplakátolták mindenhova és fel is hívták őket szerencsére, hogy lehet téves riasztás, de ők láttak egy hasonló kutyát. Nagyon nagy volt az öröm! :)
Szerintem sajna az emberek 90%-a nem fogja elvinni a kutyát állatorvoshoz, hogy leolvassa a chipet, a legbiztosabb egy jó biléta és a nyakörv. Persze az olyan emberek ellen ez nem véd, akik meg akarják tartani. Teszem hozzá szerintem iszonyat gerinctelen dolog egy olyan kutyát megtartani, akin látható, hogy nem kóbor eb, van gazdija valahol...
Nyomkövető nincs. Viszont hivatalosan minden állatorvosnak meg kellene néznie minden alkalommal minden kutyában a chipet.
Persze nyilván nem arra gondolok, aki évek óta ugyanoda hordja a kutyáját, de a mi állatorvosunk minden kutyának megnézi a chipjét, ha új kutyával, vagy ismerős kutya, de új gazdival érkezik.
Mi már többször találtunk kutyát, egyiket utánakérdeztem, és úgy lett, meg, hogy aznap kirágta magát a kapun (valami harcikutya volt, szerencsére szuka, szal a kan doberman követte mint az árnyék, nem balhéztak :)
A másik egy labradorkaliber volt, ez otthonosan bement a kenyérboltba, vigyorogni, élvezte a csavargást. Bilétán név, telszám, a tulaj már kereste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!