Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elszökött kutyára létezik...

Elszökött kutyára létezik valamilyen keresési rendszer?

Figyelt kérdés
Lehet nagy hülyeség, de ha elszökik egy kutya, és nem találják sehol, akkor miben bízhat az ember? Szóval van chipje, ha beviszik egy sintértelepre, lehet leolvassák, és akkor értesítik a gazdát. Vagy van a nyakörvén biléte, aki rendes, az értesíti az embert. Vagy kiraknak mindenhol fényképet hogy eltönt...stb. Viszont vn akinek megtetszik a kutya, és megtartja. De, létezik valamiféle jeladó? Mármint a kutya nyakörvére téve, meglehet találni, mint egy GPS rendszer? Vagy ez nagy hülyeség?
2010. júl. 30. 10:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha megkérted az állatorvost chippezéskor hogy regisztrálja petvetdatára a neveddel és valaki megtalálja és elviszi állatorvoshoz, aki leolvassa és a gép kiadja a nevedet, címedet és tel. számodat, felhív hogy hova menj érte. Van ma már olyan chipp, amihez adnak bilétát a nyakörvre h "chippezve vok, vigyél állatorvoshoz", ez sztem jó ötlet mert ma sokan nem tudják hogy ez van és eszükbe se jut dokihoz vinni, leggyakrabban hazaviszik a kutyát vagy menhelyre viszik ha fel is veszik megtalálás után.
2010. júl. 30. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:
amúgy van ma már gps-el követhető jeladó, persze jó drága.
2010. júl. 30. 10:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Itt a legnagyobb fórum, ahollehet keresni. Ha regisztrált chippes az a legbiztosabb, hiszen legelőször azt nézik, és azt el se hagyhatja.

[link]

2010. júl. 30. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
A gps több okból nem jó: mindig rajta kell h legyen és lemerül. Ez utóbbi igen bajos, hisz ugye csak akkor sugároz ha be van kapcsolva. De biztos létezik.
2010. júl. 30. 10:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Naná, hogy létezik! GPS alapú és 11 kilométeres sugárban képes követni egyszerre maximum 10 kutya mozgását:

[link]

2010. júl. 30. 13:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Én hallottam már olyat, hogy valaki talált egy Chip-es kutyust, meg akarta tartani és az állatorvos a megtaláló kérése kivette a chip-et a kutyusból. Sajnos ilyen is van. A legtutibb az, hogy Chipezve is van, tetoválva is van a kutyus. Van rajta biléta, amin az is fel van tüntetve, hogy chip-es, tetovált és az sem árt, ha van a bilétán egy telefonszám.
2010. júl. 30. 13:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerűbb, ha úgy tartják a kutyát, hogy az eleve hülye lenne onnan elszökni? Mi egyszer véletlenül kizártuk a dobermant éjszaka. Másnap látom ott egy bazinagy gödör a kapu alatt... hirtelen szívbaj kerülgetett...igenám, de nem bent, hanem kint volt a kupac, a kutya ugyanis beásta magát a kapu alatt, és ott aludt a saját házában :)
2011. aug. 15. 01:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyáimnak sem jut eszébe meglépni, de olykor séta közben kicsit neveletlenek. Mindkettőnek van bilétája telefonszámmal és a nevükkel, de láttam olyat is, amire az volt rágravírozva, hogy "kérlek hívd fel a gazdim" :)

Egy ismerősömék kutyája szilveszterkor eredt útnak, nyakörve nem volt a nyakában. 4 nappal később 30 km-vel arrébb találtak rá egy bozótosban, lefogyott és mocskos volt. Ők rögtön első nap kiplakátolták mindenhova és fel is hívták őket szerencsére, hogy lehet téves riasztás, de ők láttak egy hasonló kutyát. Nagyon nagy volt az öröm! :)

Szerintem sajna az emberek 90%-a nem fogja elvinni a kutyát állatorvoshoz, hogy leolvassa a chipet, a legbiztosabb egy jó biléta és a nyakörv. Persze az olyan emberek ellen ez nem véd, akik meg akarják tartani. Teszem hozzá szerintem iszonyat gerinctelen dolog egy olyan kutyát megtartani, akin látható, hogy nem kóbor eb, van gazdija valahol...

2011. aug. 15. 08:54
 9/10 Bozsikrisz ***** válasza:

Nyomkövető nincs. Viszont hivatalosan minden állatorvosnak meg kellene néznie minden alkalommal minden kutyában a chipet.

Persze nyilván nem arra gondolok, aki évek óta ugyanoda hordja a kutyáját, de a mi állatorvosunk minden kutyának megnézi a chipjét, ha új kutyával, vagy ismerős kutya, de új gazdival érkezik.

2011. aug. 15. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi már többször találtunk kutyát, egyiket utánakérdeztem, és úgy lett, meg, hogy aznap kirágta magát a kapun (valami harcikutya volt, szerencsére szuka, szal a kan doberman követte mint az árnyék, nem balhéztak :)

A másik egy labradorkaliber volt, ez otthonosan bement a kenyérboltba, vigyorogni, élvezte a csavargást. Bilétán név, telszám, a tulaj már kereste.

2011. aug. 15. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!