Egy nap 2km seta eleg a kutyamnak?
Igen,igen a fajta,de két fajta se feltétlenül hasonló igényekkel jár.
Amúgy nem tudom ki írta,de annak volt igaza,aki aztírta,hogy :
"Ha elfárad akkor igen,ha nem akkor nem"
Vagy valami hasonlót írt..Az én kutyám például 2 km séta után csak belelendülne a sétába,meg neki inkább a futás,labdázás a fontos,ahol szaladgálni tud,nagy szabad téren/mezőn/futtatón.
Honnan tudod, hogy pontosan 2km-t sétálsz vele? Kilométer számlálod van? Még szerencse, hogy nem lépésre számolod le.
Az a lényeg, hogy kint legyetek, sokat futkározzon és/vagy sétáljon a kutya. Így mire hazaérkeztek fáradtan döl ki, és te nyugodtan végezheted a dolgodat.
Ennek a kutyának már ránézésre látszik, h tuti nem elég....
De ha józan paraszti ésszel belegondol bárki, az még egy pincsinek sem lehet elég. 2 km séta az 20 perc gyaloglás. Az semmire nem elég, nem h lefáradjon. Az én, hasonló testfelépítésű kutyám 10 km futás után nem fáradt. Nyáron, amikor van lehetőség bringázni vagy egész napokat kirándulni, akkor 30 km után már látom rajta h elég. Ezzel nem azt akarom mondani h napi 30 km-t futtasd, de a 2 az semmi. Az annyi mintha téged egy nap kivinnének a sarokra és vissza, mozgás címszóval. Ennek a kutyának legalább 1-1,5 óra (ami km-ben kifejezve legalább 8, de inkább 10) séta/futkosás, labdázás kell. Egy séta alkalmával egy kutya úgyis többet futkosik oda-vissza, mint a tényleges táv, ezért mondtam inkább időben, h mennyit kéne vele menni.
Attól függ mennyire fárad ki az út végén.
Egyébként nagyon aranyos kutyád van.*-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!