Melyik a kedvenc kutyafajtád?
Nem csupán fajtanévre vagyok kíváncsi. Miért pont az ,mi fogott meg, mi tetszik a fajtában? Hogyan találtál rá a fajtára, meséld el a történetet! Tartanál ilyen kutyát, vagy volt ilyened? Írj pár sor ismertetőt is a fajtáról.
Csupán kíváncsi vagyok :)

Nekem a collie a kedvenc fajtám. Legelőször ami megfogott benne, az a külleme volt. Szerintem a leggyönyörűbb kutyák a világon, csak úgy sugárzik róluk az elegancia és a báj. Mindig is nagyon tetszettek a hosszú szőrű kutyák és kicsit féltem attól, hogy macerás lesz a szőrgondozás, de a colliet elég egy-két hetente kifésülni és tökéletes lesz a bundája. Aztán kezdtem el komolyabban érdeklődni a fajta iránt, megismerkedtem a magyar kutyákkal, tenyésztőkkel és vérvonalakkal. Sikerült eldöntenem, hogy milyen típusú kutyát szeretnék, melyik kennelből.
Természetesen kutyavásárlásnál nem csak a küllem számít. Olyan kutyát szerettem volna, amelyik nem túl hiperaktív, nyugodtan viselkedik ha kell, de kilométereket is lefut velem. A többi kutyával jól kijön, de játék nevén nem döngöli a földbe minden percben, mert szeretném, ha most meglévő alapjáraton nagyon nyugis kutyámnak jó társa lenne. Számomra az is fontos, hogy könnyen tanítható, értelmes legyen a kutya, mert engedelmesezni, agilityzni is szeretnék majd vele. Ez a fajta tökéletesen megfelel az elvárásaimnak, szóval úgy gondolom jól megleszünk majd együtt.
2011 tavaszán vagy nyarán fogom megvenni életem első kiállításra szánt kiskutyáját.
Az aussiek nekem is nagyon tetszenek, ismerek is párat kiállításokról, csak itt nekem az volt a probléma, hogy nagyon sokba kerül(200-300 ezer forint) és bizonyos okokból én nem vennék M.o. legjobb ausztrál juhász kenneléből, több meg nem sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!