Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a kedvenc kutyafajtád?

Melyik a kedvenc kutyafajtád?

Figyelt kérdés

Nem csupán fajtanévre vagyok kíváncsi. Miért pont az ,mi fogott meg, mi tetszik a fajtában? Hogyan találtál rá a fajtára, meséld el a történetet! Tartanál ilyen kutyát, vagy volt ilyened? Írj pár sor ismertetőt is a fajtáról.

Csupán kíváncsi vagyok :)

2010. dec. 21. 16:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Labrador: az esze, a kedvessége, a szeretet miatt ami árad belőle.

Most is van kettő :)

2010. dec. 21. 16:46
 2/23 anonim ***** válasza:

Labrador: tündéri, okos, barátságos és most ilyen kutyánk van, úgyhogy elfogult vagyok.

Komondor: a másik kutyánk, anyuméknál. Ő is irtó okos és gyönyörű, édesen bumfordi, ehhez képest bámulatosan könnyed, kecses mozgású! Imádom az ilyen szőrkutyákat.

Puli: ugyanazért, amiért a komondor.

Stafford: ilyen kutyám is volt. Emberszerető, hűséges, mindig biztonságban éreztem magam mellette, akár az életét is feláldozta volna értem.

2010. dec. 21. 16:50
 3/23 anonim ***** válasza:

Nekem a csivava de abból is a hosszú szőrű fajta.Azért is ez mert kicsi és nagyon szeretem a kicsi hosszú szőrű kutyákat. :)Én már kb. 8 éve korom óta ismerem ezt a fajta kutyust,mert régen az ismerősünknek ilyen kutyusa volt.Igen,szívesen tartanék, de a szüleimnek nem nagyon tetszenek a csivavák.Majd nagy koromban veszek egyet magamnak.:)Ismertetőt nem nagyon tudok írni csak annyit hogy kicsi és imádni való.:))

14/L

2010. dec. 21. 16:51
 4/23 anonim ***** válasza:

Németjuhász.Azért tetszik mert könnyen tanítható , a külleme pedig talán azért , mert hasonló a farkaséhoz (ugyan ebből az okból tetszik a husky , bár annak a jelleme nem jön be).Most van 1 németjuhászom , vele örzvédőzünk.Am családcentrikus kutya , mint már mondtam könnyen tanítható , "igénytelen" , viszont nagyon meg kell válogatni honnan vesszünk mert rengeteg a beteg kutya köztük( hála a sok szaporítónak ).

Nagyjából ennyi ami így hirtelen eszembejutott.

2010. dec. 21. 16:53
 5/23 anonim ***** válasza:

Labrador; Golden Retriver: okos, szépek, barátságosak, értelmesek, könnyen taníthatóak, családbarát kutyák :)

Hát sajnos még nem volt ilyen kutyám de a baráti körömben mindkét kutya van úgyhogy mondhatni ismerem a két fajtát mert sokszor szoktam besegíteni a sétáltatásba :)

2010. dec. 21. 16:53
 6/23 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a boxer, és a bull terrier a kedvencem. Azért ők mert hihetetlenül bohócok, örök gyerekek, és imádják a gazdájukat, és bármikor megvédik ha úgy adódik. Egyik fajta sem az a cuki-muki kutya, akitől mindenki elájul(szerencsére):). Jelenleg egy fehér boxosom van, jövőre csatlakozik mellé egy bulli is.

És neked Zayra melyik a kedvenc fajtád? :)

2010. dec. 21. 16:54
 7/23 anonim ***** válasza:

Labrador és Goldan Retriever szépek és okosak!

Nekem most egy Labrador és Golden Retriever keverék kutyusom van!

2010. dec. 21. 16:56
 8/23 anonim ***** válasza:

Cane corso. Elsősorban azért, mert a zord külső ellenére egy igazi angyalka tud lenni, másrészt erős fellépése van, ha a helyzet úgy kívánja.

Kiállításon láttam először, onnantól kezdve pedig folyamatosan kapcsolatban álltam néhány tenyésztővel,ismerkedtem a kutyáikkal, mire megtaláltam az igazit.

Még nem volt ilyen kutyám, de ami késik nem múlik:)

2010. dec. 21. 16:57
 9/23 anonim ***** válasza:

Komondor!

Hogy mi fogott meg benne? Gyerekként először a mérete:)

Akkora volt, hogy bármit tehettem vele, csak "röhögött" rajta. Akkor még azt hittem, ez azért van, mert olyan nagy, hogy észre sem vesz.

Most már tudom, hogy a családja iránit végtelen szeretetéből fakad. Régen felnőttem már, volt egy Komondorom, de már nincs köztünk.

Kezdőként komoly kihívásnak éreztem jól felnevelni, de nagyon hálás feladat volt. Kertes házban lakunk, és mire a kutya felnőtt, rájöttem, hogy egy valós, és igazán kemény védelmi vonalat képez a ház körül. Nagyon megfogott még benne, hogy nem mindig az a nagyon lelkendezősen örülős kutya, valamennyire mindig megtart magának egy kis szuverenitást, igazi jellem. Nagyon tiszteltem. Tartottam néhány kutyát, most is van 3, szeretem is őket nyilván, de annyira egyik sem tiszteletre méltó, mint a Komondor volt.

A bizalmi kötődést pedig nem hiszem, hogy lehetne fokozni. Igazi 1 gazdás kutya. Ez a brutális területvédő, aki egy hadsereggel szemben sem hátrál, és úgy harap, hogy ott roppan a csont, traumaként élte meg, ha tovább nem tudtam hazamenni, mint általában szoktam.

Aztán megöregedett, végül egy napon nem jött ki a házából, még a fejét sem elelte fel.

Szabadságot vettem ki, és másfél évtizednyi együttélés után az ölembe hajtott fejjel halt meg.

Azóta nem volt Komondorom. Nem tudná pótolni, nem tudom, hogy éreznék... Lehet, hogy majd egyszer, valamikor.

2010. dec. 21. 17:11
 10/23 anonim ***** válasza:
Labrador (L). Az én drága kiskutyám. Nem volt még másfajta kutyám, de egészen biztos, hogy nem is lesz. Örök szerelem. :)
2010. dec. 21. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!