Vertétek már meg a kutyátokat?

Hát engem biztos nem venomancer drága.
Kicsit gondolkozz mielőtt beszélsz...
Mondjuk este hazafele meglátsz egy kóbor kutyát. A kóbor kutyák általában nem bizalmasak, agresszívak.
Látni fogja rajtad hogy fosol (mivel te még nem láttal, csak nevelt cukimuki kiskutyákat), akkor lehet hogy megtámad. Ha elkezd harapdálni hiába nézel rá szépen a két kis édi bociszemeddel, nem fogja abbahagyni.^^
lezártam a vitát.

Lol
Te miről beszélsz???
Egy:rengeteg kóbor kutyával találkoztam már,agresszívakkal is.
kettő:Leginkább alacsony ingerküszöbő,túlagreszív kutyákkal foglalkozom
Három: A saját kutyám akit befogadtam,el akarták altatatni annyira vad volt...szóval szerintem Te gondolkozz mielőtt beszélsz...
Jelenleg egy 3 és fél éves rotival foglalkozom aki férre értelmezi az emberek és a többi kutya testjeleit (kedvességet támadásnak vél stb.)
Tipikusan olyan ember vagy aki nem ért valamihez és támadással probálja azt takargatni.....
Szerintem az után írogass ha lesz valami értelmes mondani valód..ha megnézed a többi hozzászólásaimat más kérdéseknél,akkor röktön ki fog derűlni számodra,hogy mekkora balek vagy és az is,hogy szakember vagyok nem csak okoskodógazda aki ész nélkül osztja a tanácsoakat.

1. Ha a cirkuszban Oroszlánt, Tigrist, Elefántot lehet verés nélkül idomítani és szelídetni, akkor kutyát is. (tudom, egyik rokonom artista, a legjobb barátja idomár)
2. Az erőszak erőszakot szül, teljesen mindegy, hogy két ember között, vagy egy ember és egy kutya között. Ha egy állatot (pl egy kutyát) erőszakkal akarsz irányítani (pl veréssel), akkor bizony erőszakkal fog rá válaszolni (pl harapással, odakapással), hisz azt látja a gazdáitól, hogy a falkavezérség (dominancia) azon múlik, hogy ki "üt nagyobbat", az ilyen kutyák, akiket vernek, sose lesznek igazán behódolóak, mert az embertől kapott agresszió, verés, erőszak, csak erősíti bennük az ugyanerre való hajlamot (agresszió, harapás...stb).
3. A mai világban az emberek nem hajlandók tudomásul venni, hogy nem elég a kutyavásárláshoz a pénz és a nagymama tanácsai, hanem legalább egy könyvet (mondjuk kutyaviselkedésről) elolvashatnánk, hogy legalább azzal tisztában legyünk, hogy mit jelent, ha a kutya az égbe mereszti a farkát, vagy mit jelent, ha lefekszik, vagy ha a kutya lógatja a farkát, vagy ha behúzza a farkát... lógó fül, hátracsapott fül, remegés, ásítás (nem álmosságot jelent!!!), felemelt láb, körbe-tekintgetés--- ezek mind mást jelentenek és ilyenekből (kutya testbeszéde) van vagy egymillió, nem ártana, ha a kutya gazdája tudná értelmezni a saját kutyája viselkedését, így mondjuk milliószor könnyebben tudna rá reagálni és nem feltétlenül erőszakkal (orrakoppintás, seggrecsapás, ütlegelés....). Mert a kutya egy egyszerű mozdulatot is teljesen megért. Például, ha négykézlábra ereszkedik egy ember, és a felsőtestét lejebb ereszti a földre, a kutya azt hiszi, hogy az ember játékra hívja... Ennyire értenek minket és ők, velünk ellentétben figyelik a testbeszédet, hiszen így tudnak velünk a legkönnyebben kommunikálni.
Szóval nem ártana "tanulni" picit, mielőtt kutyát veszünk magunkhoz, mert autót sem vezetünk jogsi nélkül. Apropó, Svájcban, már csak az tarthat kutyát, aki ért is hozzá és nem üti-veri az állatot... Van oktatás, majd vizsga, majd pedig jogosítvány a kutyatartáshoz. Bár nálunk is ez lenne már. Akkor az ehhez a válazhoz szóló kommentelők 90 %-ának nem lenne most kutyája, akit verhet. :):):)

Valaki azt írta, hogy nem mindenkinek van pénze kutyasulira. Ezzel a kijelentéssel több probléma is van.
1. A kutyasuli nem a kutyát tanítja, mert őt nem kell megtanítani arra, hogy figyeljen ránk. A kutyasuli az embert, a gazdákat tanítja meg ara, hogy figyeljék a kutyát, a kutya testbeszédét, és értsék is meg és helyesen reagáljanak rá.
2. Akinek még kutyára sincs pénze, csak olcsókutyára és ingyenkutyára, az inkább ne is vegyen kutyát, mert később is pénzbe kerül a kutya, hiszen költség minden: az étkezése, az orvosi ellátás, a felszerelések...stb. Ha ezt valaki nem veszi figyelembe, akkor lesznek az ilyen kérdések:
"A kutyám 3-4 napja folyamatosan remeg, nyüszít, nem eszik és iszik semmit, nem tud felállni, mi baja van? Van valami házipraktika, amivel meggógyíthatom? Mert orvosra sajnos nincs pénz..." Hát ba...meg, minek neked akkor kutya, ha eltartani sem tudod...
3. Nem feltétlenül lenne szükség kutyasulira, ha a kedves gazdi venné a fáradtságot és mielőtt kutyát venne magához, először át"tanulmányozna" a szakirodalmat (kutyapszichológia, kutyaviselkedéstan, a kutyák testbeszéde...stb) és akkor nem lenne egy félrenevelt kutya, amelyik domináns vagy antiszociális, vagy rehabilitációra szoruló félős kutya, vagy agresszív vagy satöbbi. És akkor nem kellene menhelyre vinni, vagy nem kellene kutyasuliba vinni, vagy nem kellene rehabilitálni. Nem mintha a tudatlan kutyákhoz "nemértők" ezeket az opciókat választanák, mert általában, akik a veréssel elrontják a kutyát, azok veréssel próbálják meg helyrehozni a hibát is. Mint pl itt az egyik válaszoló, akinek van egy agresszív Kau-ja és miután "csinált" egy agresszív, támadós, domináns Kau-t, utána jól el is veri... Hát az agyamat eldobom...
Am itt egy kérdés, és az első válasz hozzá:
Ez normális? Vagy valamilyen viselkedési zavar?
Van egy 4 és fél éves terrier kutyánk és nagyon rossz.Kis korában is ilyen volt,de azt hittük,hogy majd kinövi.Például olyanokat csinált,hogy mikor öltöztem volna reggelente elvitte a ruháimat meg a cipőimet,amikor egyedül maradt sírt,ellopta a telefonokat,távirányítókat...stb.Akkor ezek nem voltak nagy gondok,mert még kicsi volt és könnyen el lehetett tőle venni,de ma már annyira erős,hogy lehetetlenség tőle elvenni a dolgokat,amiket elvisz.Mindenki azt mondja,hogy ilyenkor üssük meg egy kicsit,de nekem nincs szívem bántani...valamelyik nap pedig az elektromos zsinórokat kezdte el rágni,de az volt a szerencse,hogy nem volt bedugva egyik sem.Mit csináljunk vele?Vigyük el állatpszihológushoz?
A kérdés kiírásának időpontja: tegnap 20:16
Baj van ezzel a kérdéssel? Jelezd a moderátorok felé!
A válaszok
Nem kell állatpszichológushoz vinni. Csak kutyaiskolába...és igazából nem neki kell megtanulnia viselkedni, hanem neked kell megtanulni, hogy hogy viselkedj a kutyáddal.
Nyílván a kutya unatkozik, és már kölyökkorban el kellett volna kezdeni a nevelését, fegyelmezését. Ha már ennyivel erősebb, akkor ki kell kérni egy szakember véleményét.
Sokat kell majd vele foglalkozni, és meg kell tanítani neki mindent az alapoktól.
Minél hamarabb keress egy kutyasulit a környéken. A kutya el lett rontva. Olyan, mint egy kisgyerek, akire mindent ráhagytak, és nem foglalkoztak vele eleget.

Az első és legfontosabb, amikor kutyát veszel magadhoz, hogy megértesd vele, Te vagy a falkavezér. De ezt nem ütlegeléssel éred el, sőt...általában csak ront a helyzeten.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom "A csodálatos kutyadoki" című műsort a National Geographic-on. Cesar Millan egy fantasztikus ember, akinek a módszerei vitathatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!