Az állatorvosok miért nem okosítják a gazdákat?
Figyelt kérdés
Kötelezővé tenném minden állatorvosnak, hogy akinek kutyája van, okítsa ki a helyes nevelésről, mondja el, hogy mit takar a falkavezérség. Félelmetes, hogy ezt milyen kevesen tudják még ma is és bántják feleslegesen az állatot testileg, lelkileg.2010. dec. 8. 12:53
11/13 anonim válasza:
Hát én e tekintetben igazán nem panaszkodhatok. Az általam választott állatorvos, már alapból úgy hirdette magát a neten, hogyha első alkalommal megyek hozzá kölyökkutyával akkor ingyenes fél órás oktatást tart. :) Meg is volt. :) (persze előtte, meg azóta is folyamatosan okosodom még a neten) Amúgy azóta is akárhányszor megyünk hozzá és kérdezek készségesen áll a rendelkezésemre.
12/13 anonim válasza:
Már majdnem állatorvos vagyok (1 évem van hátra), én is hozzászólnék a dologhoz. Tanulunk egy keveset etológiáról, és van fakultációs tárgy is belőle. Szerintem is többet kellene ezzel a képzésben foglalkozni (engem nagyon érdekel), de sajnos ez nincs így. Sok állatorvos tart kutyát, és szerintem ha csak alapszinten is, de tudnak néhány dolgot. De összességében nem az állatorvos feladata, hogy megnevelje a kutyát!! Ha tud adni 1-2 jó tanácsot, az egy plussz, de gondoljunk bele, idő se nagyon lenne rá... Ha van egy viselkedési problémákkal küszködő kutya, azt nem lehet 5 percben elmondani, hogy mit is kellene vele csinálni. Ez a kutyakiképző dolga. Az állatorvos feladatának inkább azt tartom, hogy a tartással kapcsolatosan adjon felvilágosítást, mondja el az ivartalanítás előnyeit stb. Én ezeket szívügyemnek tartom. És végszónak azt még elmondanám, hogy "a kutyának egyet szülnie kell" dolgot és hasonlókat már csak az idősebb állatorvosok mondják, az egyetemen azt tanítják, hogy ez nem így van. Remélem, valamelyik tanárom olvassa ezt, és látja milyen szépeket írtam szeretett egyetememről. :)
13/13 anonim válasza:
Én azzal maximálisan egyetértek, hogy nem az állatorvos dolga lenne, de az emberek mégis tőle kérnek tanácsot. És ami még rosszabb, hogy ő szokott is adni.
Én már azzal elégedett lennék, ha nem adna, csak azt mondaná, hogy ez nem az ő dolga, de tud egy telefonszámot mondjuk.
Amúgy nálunk a sulin volt állatorvos a kutyájával tanulni, és úgy már kicsit más a leányzó fekvése. Az oktatókon viszont láttam, hogy sokkal nehezebb vele mint a többi gazdával. Ez persze nem baj, és nem is véletlenül adnak a legtöbb kiképzés vezetői tanfolyamon kedvezményt az állategészségügyi dolgozóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!