Az állatorvosok lehuzzák az embereket?
Hallottam, hogy van olyan állatorvos, aki lehuzza az embereket. Mert, aki nem ért hozzá, arra rábeszél oltásokat, meg drágább dolgokat. És ha beteg, lehet hogy nem kéne beadni neki, csak ugye mindenki jót akar a kutyájának, és beadatja neki. Elég sokba kerülnek az oltások, meg gyógyszerek. Azt mondták többen, azért mert az állat gyógyszerek drágábbak. És azért, mert nekünk van TB. Viszont azt hallottam, sok állat gyógyszer emberi gyógyszerből van, meg ugyan az. Az én állatorvosom rendes, mert ha megkérdezem erről-arról, azt mondja, hogy azt nem ajánlja, mert nem egy kiforrt dolog még. Tehát nem tukmálja rám.
Szerintetek van olyan állatorvos, aki lehuzza az embereket?
Sajnos vannak sokan. Sok év alatt bőven tapasztaltam ilyet, csak néhány pl.:
- A kutyánknak a gyógyszerszekrényből elővett dobozból adott néhány tabletta humán gyógyszert (kb.3ezret kért érte), hogy majd otthon adogassam, de éppen a dátumos felét vágta le a levélnek: alig két éve járt le.
- Másik - ez sokkal szomorúbb - hogy a súlyos vesebeteg cicánkat benntartotta a "kórházi" részlegében kezelésre, napi ötezer forintért. Két nap múlva a cica rosszabbul nézett ki, mint valaha. Kikértem a leleteivel együtt és elvittük kb.30 km-re egy másik orvoshoz, akit nagyon régen ismerünk, nem ismer lehetetlent, minden szalmaszálba belekapaszkodik, ha van remény, hogy megmentsen egy kisállatot. Csak ránézett a cicára és a leletekre és azonnal altatást javasolt. Azt mondta, ilyen leletekkel nem lett volna szabad kezelésekkel kínozni a cicát. A másik csak a pénzt látta.
- Befogadtunk egy törött lábú kiscicát, elrohantunk vele az orvoshoz. Közölte, hogy 45-50ezer forint a műtét. Mondtam, hogy ennyink nincs (kb. a felére számítottam, egyébként is gyes-en voltam a gyerekkel, még ez is egy egész ahvi gyes lett volna). Rezzenéstelen arccal közölte, hogy akkor hagyjuk így, legfeljebb sántítani fog egy kicsit. Nem nyugodtam bele, mentünk máshoz, kaptunk egy valóban fele összegű ajánlatot egy alapítványtól. Repestünk a boldogságtól! A hab a tortán - de ezt persze senki nem várja el egyetlen állatorvostól sem -, hogy amikor kész lett, végül egy forintot sem fogadtak el, csak alá kellett írnunk egy könyvben, hogy ilyen értékben elvégezték a műtétet a cicánkon.
Látod, van ilyen is és olyan is. Nem szabad általánosítani, de jól meg kell nézni, hogy kihez mész az állatkáddal.
Nekünk egy csodálatos állatorvosunk van,kiváló szakember,őszinte és a végtelenségig korrekt.
Ráadásul olcsón dolgozik.
Pestieknek tudom ajánlani!
Múltkor pl.kombinált oltás,fogkőeltávolítás+spot on volt,fizettem összesen 5000(!!)forintot.
Igaz,mi nagyon régen járunk hozzá,de az új betegeknek sem túl drága.
én is hallottam már mindenfélét...
Én Szentendén élek és elvittem a kutyim az egyik orvoshoz/van vagy 5 rendelő itt!/és csak bekente a kutyust advocate-val és elkért 6000-et!Persze nbelenézett a szájába meg széthúzta a lábát "oda "is tett egy pillantást...
Majd visszavittük ugyan ide kombinált oltásra...másik orvos volt ott éppen..de a tarifa ugyan annyi akármelyik rendel éppen...1 oltás 6000-ennyit kért el...
majd megbeszéltük otthon,hogy körülnézünk,hisz van itt nem egy állatklinika,rendelő...stb elvittük egy másikhoz ami Szentendréna apatakparton van...
Megmutattuk a kutyus oltásikönyvét,megbeszéltük mennyibe fog kerülni a parvo oltás/4200-/megnézte a kutyus fogát,megvizsgálta a szőrét,belenézett a fülébe,meghallgatta szívét,tüdejét...teljesen átvizsgálta a kutyust,tanácsot kértünk etetésssel kapcsolatban,elmondta,ha nyaralni megyünk majd Horvátországba milyen szert kell használnunk a szívférgesség ellen/mert ott előfordul gyakrabban/tanácsokat adott,mindenre válaszolt,és amikor megkérdeztük mivel tartozunk azt mondta -ezért?hiszen csak beszélgettünk!!Megbeszéltük jövőhéten védőoltás elmondta 4200-ft leszmajd az ára de beszélgetésért és tanácsadásért nem kér pénzt!!
És az előttem várakozó kutyus gazdijától sem kért el semmit akinek toklász ment anno a fülébe és csak jöttek megnézetni,mert megint begyulladt neki.../nem ő szedte ki anno a füléből!akkor még nem praktizált a városunkban!
Ja!És azt is elmndta,hogy bár maga ellen beszél nem ajánlja a lájmkór /tudom,hogy nem így kell írni!/elleni védőoltást mert azt ritkán kapják el kutyák és az nem olya veszélyes,viszont szerinte nem jó a kutyának sem az a rengeteg védőoltás...vannak más bestegségek amikre inkább ajánlott odafigyelni.Nagyon jó rvos,hozzá fogunk járni.Fiatal és nagyon szeretettel közelít az állatokhoz!Lehet látni,hogy szeretettel és felelőségtudattal nem pedigy pénzszerzési szándékkal kezeli a kutyákat.Az első doktorbácsink sem a pénzre ment,de azért nem volt ennyire odaadó.és amikor megkérdeztük mennyi itt a kombinál oltás ara is azt mondta,hogy 4200-
Azért mégsem 6000!!!
És oltás előtt átnézi a kiskutyát,mint amikor a gyerekeket nézik át a védőoltás előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!