Személy szerint melyik kutyaidomítással, kutya-ember kapcsolatával, kutyával kapcsolatos dolgokkal foglalkozó könyvet, könyveket ajánlanád?
Én abszolút elkötelezett vagyok a Tükör-módszer mellett ( www.tukormodszer.hu ), így az ebben a szellemben írott könyveket ajánlom:
Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! Ahogy a kutyák szeretnek tanulni
Korom Gábor: Neked ugatok
Illetve elemeiben a Tükör módszer is alkalmazza a Fennel módszert:
Jan Fennel: Hallgassunk a kutyákra
Jan Fennel: Tanuljunk meg kutyául
Jan Fennel: A kutya legjobb barátja
De én szeretem Konrad Lorenzt is, csak ő kicsit idejét múlt, viszont nagyon szórakoztató :)
Miklósi Ádám: a kutya evolúciója, viselkedése és kogníciója
Nehéz, etológiai olvasmány, ez nem nevelés, sokkal inkább tudomány, de nagyon érdekes.
Én a Victoria Stillwell féle könyveket szeretem a legjobban, számomra az a leginkább befogadható. Hasznos, gyakorlati tippek, tanácsok vannak benne. (Határozottan nem olyan mint a Fennel könyv, amiben van egy elmélet, de szinte nulla gyakorlati tanács)
Ami magyar, és jó, az a Neked ugatok! (Bár egy-két válasza nekem nem annyira szimpatikus, de bizonyosan hatékony).
A kutyát nem idomitják, az a fóka a cirkuszban :).
A kutyát kiképzed és neveled. Az elöttem szólók a legjobb könyvekez ajánlották :).
Dr. Bruce Fogle, Jan Fennell, Cesar Millan, Turid Rugaas könyvek!
nem könyv de nagyon hasznos Cesar Millan: Mastering leadership 6 részes sorozata [link] itt megtalálod az első részt magyar feliratal "emberképzés kutyákhoz" címmel
"emberképzés kutyákhoz" 100%-ig jogos, ez tetszik...tuti megnézem...
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!