Mért félnek az emberek a kaukázusitól?
Amikor kicsi voltam(kb 6 éves) apukám hozott egy kaukázusi kölyköt.Akkor apu még nemtudta , hogy kutyát csak tenyésztőtől szabad venni..és a fajtához sem értett nagyon,első kutyánk volt,a szüleit telep őrzésre "használták" és ott születtek kölykök. onnét volt a mi kutyusunk. na hát hogy is mondjam , akkor még senki nem mondott ilyet , hogy erős kezű gazdát igényel..úgy neveltük fel mint egy ölebet..játszottunk vele, simogattuk agyba főbe..aztán az a kis gombóc felnőtt, és 60 kilós nagy mamlasz lett. unokatesóm kisbabájával játszott,olyan figyelmes volt vele hogycsak na:)mindenkit imádott, simán ellophatták volna az udvarból. most van 2 kanom egy udvarban..őket tenyésztőtöl vettem. de ők is ugyanolyanok mint az első kutyánk, amit apa hozott anno.
sok helyen ilyeneket olvasok:
menhelyi kutya:
fajtája: kaukázusi
neme: NEMTUDJUK , NEM MERTÜNK BENÉZNI ALÁ. ( ez mi?)
fajtaleírás: amikor a kaukázusi házat őriz , nagyon felpörög, ez okot adhat arra , hogy a saját gazdáját is megharaphassa.
most komolyan..minek nézik a kaukázusit az emberek??itt a példám, hogy nem egy örjöngő fenevad. 3 ilyen kutya szerepel/szerepelt az életemben , és még élek.
erős kezű gazdát igényel..20 éves lány vagyok, 2 ivaros kanom van..soha soha egymásnak nem ugrottak, engem imádnak, idegeneket úgyszintén. csak én fogtam ki 3 báránylelkűt? merő véletlen lenne?vagy 2 oroszlánt nevelgetek? istenem nemhiszem el, mért skatulyázzák be..
18.46
Aki menhelyen dolgozik, az nem érezhet félelmet kutyától. Ez legalább olyan abszurd, mint a sebész, aki nem bírja a vért. Az pedig, hogy eteted a kutyát, nem garancia arra, hogy nem harap meg. Ahhoz kölcsönös tisztelet, mérhetetlen szeretet és magabiztosság is szükségeltetik. Ha ez nincs, akkor tök mindegy, hogy eteted-e, vagy sem. A területén kívül pedig egyáltalán nem lehet agresszív idegenekkel szemben sem. Ha mégis az, akkor a gazdája is hibás, nem csak a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!